23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapSportElőször kapott ki a bajnokságban a PMFC

Először kapott ki a bajnokságban a PMFC

A góllövéssel ezúttal is hadilábon állt a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata, amely a hajrában azonban kapott egyet a Csákvártól, így először a szezonban vereséget szenvedett Weitner Ádám együttese.

A PMFC Csákvár elleni bajnokija előtt az volt a nagy kérdés, hogy támadásban képes lesz-e előre lépni a pécsi együttes. Hiszen, bár az eddigi bajnoki szereplésre nem lehetett panasz, azért a hét kör alatt lőtt mindössze 4 gól nem volt túl izmos – igaz cserébe nem is vette még be senki Helesfay Donát kapuját.

Nos, a Csákvár elleni hazai derbi első félideje után egy nagyon határozott nem volt a válasz a fenti a kérdésre. A Pécs rendkívül erőtlenül játszott, az ellenfél kapujának még csak a közelében sem igazán járt 45 perc alatt, közben pedig a vendégek nyugodtan lőhettek volna akár kettőt is, ha Helesfay nem véd jól ismét.

Nem is csoda, hogy a szünetben hármat cserélt Weitner Ádám, aminek meg is lett az eredménye. A második félidőben ugyanis támadó szellemben, és egészen más hőfokon játszott a Munkás. Jöttek is a helyzet, főleg Szabó révén, aki kétszer is centikre járt a góltól, balszerencséjére azonban az ellenfél kapusa, Pécsi Ármin talán élete formáját fogta ki. Mindeközben a Csákvár teljesen visszaállt. Ahogy haladt előre a meccs, egyre inkább tűnt úgy, hogy vagy nyer 1-0-ra a PMFC, vagy marad a szokásos gól nélküli döntetlen, azonban a hajrához közeledve egy kósza ellenakció végén Nagy Zoárd mégis előnyhöz juttatta a Csákvárt. Innen pedig már nem tudott újítani a Pécs, amely ezzel megkapta első gólját a bjnokságban, egyúttal elszenvedte első vereségét is.

Az igazán nagy baj azonban elsősorban nem is a zakó. Sokkal inkább az, hogy már nyolc forduló ment le a bajnokságból, és a PMFC továbbra is csupán 4 szerzett találatnál jár. Ha ezen nem tud sürgősen változtatni a csapat, komoly gondjai lehetnek még a folytatásban.

PMFC–Csákvár 0-1 (0-0)
Labdarúgó-Merkantil Bank Liga, 8. forduló. Pécs, 400 néző. V.: Móri Tamás (Bertalan, Kiss).
PMFC: Helesfay – Terbe, Rácz, Takács, Svedyuk – Krausz, Hudák (Majnovics, 46.) – Vas (Bachesz, 46.), Gyurkits (Tóth-Gábor, 46.), Szabó M. – Gera (Harsányi, 74.). Vezetőedző: Weitner Ádám.
Csákvár: Pécsi – Murka, Babós, Karacs, László N. – Szakály, Mészáros, Major (Gazdag, 71.) – Tamás, Simon A. (Nagy Z., 57.), Fejős (Juhász, 81.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gól: Nagy Z. (83.).

További eredmények:

Budafok–Tiszakécske 2-1
Mosonmagyaróvár–Kozármisleny 1-1
Soroksár–Bp. Honvéd 1-1
Ajka–Siófok 0-2
Kazincbarcika–BVSC 2-2
Szeged–Nyíregyháza 1-1
Vasas–Gyirmót 2-0

Fotó: PMFC

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő