3 hatásos immunerősítő tipp a mindennapokra

Hirdetés

Az immunrendszer jelentőségét sokan lebecsülik, pedig ha úgy tetszik, ez a szervezetünk “védőpajzsa”, ami megóv minket a betegségektől, fertőzésektől, elpusztítja a kórokozókat, és alapvetően is hozzájárul az egészséghez.

Az immunitásnak két fajtája létezik, a veleszületett, illetve az adaptív, azaz szerzett. Ami pedig remek hír, hogy ez utóbbi fejleszthető! Ehhez ráadásul nem kell semmiféle bonyolult dologra gondolni, a természetes immunerősítés ugyanis bárki számára kivitelezhető: a Myrobalan gyógynövény-komplexei is segíthetik a folyamatot.

Persze ehhez tudatosan kell élni, és bizonyos dolgokra nagy hangsúlyt fektetni, de egy hosszú és egészséges életért cserébe megéri alkalmazni például az alábbiakat:

  1. Csökkentsük a stresszt!

Modern korunk egyik legnagyobb veszélyforrása a túlzott stressz, hiszen fizikailag és mentálisan is hatalmas károkat tud okozni. Az érintettek köre pedig egyre csak nő, sajnos ma már az sem ritka, hogy kisiskolás gyerekek is szenvednek benne. 

Miért probléma ez? Azért, mert a hatására megnő a szervezetben a kortizol és egyéb stresszhormonok szintje, ami legyengíti az immunrendszert, így sokkal fogékonyabbak leszünk a betegségekre.

A stressz csökkentése szerencsére nem csak úgy lehetséges, hogy mindent hátrahagyva elvonulunk egy hegyvidéki kolostorba, ahol egész nap csak meditálunk. A mindennapi életünket is alakíthatjuk úgy, hogyha teljesen nem is szüntetjük meg a stresszt, de minimálisra mérsékeljük. 

Először is érdemes megvizsgálni, hogy mi a feszültség fő forrása, és ezen változtatni, ha lehet (pl. munkahelyváltás, egy már rosszul működő kapcsolat lezárása stb.). A másik fontos dolog pedig a stresszcsökkentő technikák rendszeres és következetes alkalmazása.

Ez lehet meditáció, jóga, különféle légzésgyakorlatok, relaxáció. Az interneten rengeteg ingyenes oktatóanyag lelhető fel teljesen kezdők számára is, így az nem lehet kifogás, hogy nincs rá időnk, pénzünk, vagy nem értünk hozzá! A stressz tudatos csökkentésével pedig az immunrendszerünket is erősítjük. 

  1. Kerüljük a túlzott sterilitást

Az izmainkhoz hasonlóan az immunrendszert is edzésben kell tartani, különben teljesen eltunyul. Vagyis nem jó az, ha túlzásba visszük a fertőtlenítést, tisztaságot, vegyszerezést, hisz az immunrendszer úgy tud fejlődni, ha időről időre találkozik kórokozókkal, melyeket legyőzhet.

Persze ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán ne foglalkozzunk a higiéniával, hanem hogy ne essünk túlzásba. Ez főleg a gyerekek esetében fontos, akiknek még az immunrendszerük is “tanul”.

  1. Táplálkozzunk egészségesen!

A feldolgozott élelmiszerek, a cukros, tartósítószeres, finomított szénhidrátokból álló ételek gyulladást okoznak a szervezetben, a krónikus gyulladás pedig köztudottan gyengíti az immunrendszert. Ennek nem mindig vannak jól körülhatárolható tünetei, viszont egy vérvétellel egyszerűen megállapítható. 

A minőségi, kiegyensúlyozott étrend, és a bőséges folyadékfogyasztás azonban az immunrendszert is támogatja.

(x)

Hirdetés