Imádod az állatokat? Jót tennél a pécsi zooval? Így segíthetsz…

Hirdetés

A jelenlegi, nem túl rózsás gazdasági helyzetben szinte minden intézménynek meggyűlik a baja a működési költségek előteremtésével. Nem kivétel ez alól a pécsi állatkert sem, hiszen az eledel nem lesz olcsóbb vagy a számlák alacsonyabbak, sőt. Szerencsére van mód arra, hogy bárki támogassa a fontos munkájukat.

A zoo kicsik és nagyok számára nyújt szuper kikapcsolódási lehetőséget sok-sok évtizede, egyre szebb a környezet, izgalmasabbnál izgalmasabb állatfajokat mutatnak be, emellett rengeteg tematikus programot hirdetnek. Az intézmény támogatói körébe tartoznak vállalatok és magánszemélyek is, a segítségnyújtás egyik legnépszerűbb formája pedig az „örökbefogadás”. Az adoptálóknak igen hálásak, ezt évek óta úgy mutatják ki, hogy meghívják pártfogóikat az úgynevezett

örökbefogadói napra, melyre idén október 14-én került sor.

Ragyogó napsütés fogadta a szép számban megjelent vendégeket aznap. Varga Tamás gyűjteményi és nevelési vezető rövid köszöntője után Nemes Viktória zoopedagógus vette át a szót, aki bemutatta az örökbefogadóknak az őket a kifutókhoz kalauzoló állatkerti gondozókat, majd a látogatókat egy rövid állófogadásra invitálták, aztán csoportokra oszlott a tömeg, hogy kisebb létszámban látogathassák meg kedvenceiket. Jelen voltak többek között a barna medve, a kétkarmú teknős, a vörös vari, az oroszlán, az örvös pekari, a kameruni törpekecske, a csimpánz, és az alpaka „szülei” is. Az őket kísérő munkatársaktól érdekességeket tudhattak meg az adott fajokról, a rájuk veszélytelen jószágoknak még finom falatokkal is kedveskedhettek. Később természetesen bárki szabadon végigjárhatta a területet.

Aki eddig nem lépte meg, de most kedvet érez az örökbefogadáshoz, ide kattintva töltheti ki az űrlapot – így jövőre már maga is meghívást kaphat a szuper programra.

Íme néhány fotó az eseményről:

Hirdetés