Hirdetés

A 48-as téren indulnak és a Kodály Központban zárulnak az ünnepi események. A részletekről a Zsolnay Örökségkezelő NKft. tájékoztat.

Szabadság, Szerelem! – ezt a nevet viseli a koncert, amit a pécsi közönség 17 órától hallgathat meg a 48-as téren. Az előadás egy történelmi visszatekintés a magyar könnyűzene gyöngyszemeivel – a jelentől az államalapításig.

Mikor, hogyan küzdöttünk a szabadságunkért, hogy alakultak emberi sorsok, szerelmek évszázadaink nagy fordulópontjain? Presser, Révész, Charlie, Hobo, Dés, Tolcsvay, Bródy, Szörényi dalai, az István a király rockopera részletei bizonyítják, hogy szerzeményeik kiállták az idő próbáját és aktuálisak most és mindörökké! Egy csodálatos utazásra hívunk mindenkit, ahol a zenék elringatnak, az énekesek elvarázsolnak, a versek elgondolkodtatnak” – szól az ajánló.

Közreműködök: ének – Gerner Csaba, Kovács Rita, Szujó Szabina, Tok Attila, Hungarian Musical Band, Hahner Roland, Hegedűs Péter, Pethő Gábor, Wenczel Zoltán – produkciós vezető

Az ünnepi műsor és koszorúzás 18 órakor kezdődik a 48-as téren, az 56-os emlékműnél. Először Péterffy Attila, Pécs polgármestere ünnepi gondolatait osztja meg az egybegyűltekkel, majd a VASP – Összevont Diákszínjátszó Csoport műsora következik (közreműködik: Stemler Kitti, Szilágyi Dóra, Ambrus Virág és a Vasasi Általános Iskola színjátszói).

Este 19.30-tól a Kodály Központban a Megáll az idő című filmet vetítik. Gothár Péter és Bereményi Géza kultuszműve bemutatja, ahogy Köves István a forradalom leverése után disszidál, a családja otthon marad. 1963-mat írunk.

A nagyobbik fiú (Pauer Henrik) orvosi egyetemre készül, a kisebbik, Dini (Znamenák István) pedig csajozni, lázadni. Szukics Magdába (Iván Anikó) szerelmes és Pierre-t (Sőth Sándor), az iskola lázadóját bálványozza. A bulikban dübörög az amerikai rock and roll…”

A részvétel minden programon ingyenes, de az esti filmvetítés a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációs jegy megváltásához kötött. A részletekért kattintsunk ide!

Hirdetés