Pénzzel és gyógyeszközökkel támogatta megmentőit a nyáron balesetet szenvedett pécsi zenekar

Hirdetés

Ahogy arról lapunk beszámolt, a pécsi Mehringer zenekar és stábjuk tagjai nyáron szörnyű közúti balesetet szenvedtek egyik koncertről a másikra tartva, legsúlyosabban Frick Péter dobos sérült. A banda tagjai mára szinte teljesen meggyógyultak és a munka mellett jótékonykodásra is jutott idő.

A baleset után óriási összefogásnak lehettünk szemtanúi, a hazai zeneipar és rengeteg magánszemély állt a fiatal srácok mellé, akiknek jóformán minden hangszere megsemmisült, így 5 millió forint összegyűjtése volt a cél, amiből új eszközökre tehetnek szert. Azt pedig már anno megígérték, hogy amennyiben többet kapnának, a fennmaradó pénzt az őket megmentő egészségügyi intézményeknek adják, ami a napokban meg is történt: a szekszárdi mentők és a pécsi ideggyógyászat részesült a segítségben.

Egy posztban a zenekar azt írta: „Onnan, hogy egy darab hangszerünk sem volt, odáig jutottunk, hogy új próbatermet építhetünk, lemezt adunk ki, és ami a legfontosabb: mi is segíthetünk másokon. A felajánlott adományok maradványösszegéből 1 millió forintot a Tolna vármegyei mentőszolgálatnak adtunk, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ idegsebészeti osztályának pedig felszereléseket vásároltunk. Az, hogy most mindannyian életben vagyunk nekik köszönhető.”

Az egyetemi televíziónak az alábbi videóban nyilatkozik a frontember, Mehringer Marcell:

Hirdetés