18.8 C
Pécs
hétfő, október 28, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletLakossági fórumot tartottak a Diána tér fejlesztése kapcsán

Lakossági fórumot tartottak a Diána tér fejlesztése kapcsán

November 10-én lakossági fórumot tartott Schmuck Roland, a terület önkormányzati képviselője, és Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója, akik beszámoltak a Diána téri zöldterületen zajló projekt állásáról.

Schmuck Roland önkormányzati képviselő lapunknak arról számolt be, hogy jelenleg két, egymástól különálló projekt is zajlik a Diána téren. Az egyik az új piac építése, a másik pedig az attól északi irányban elhelyezkedő zöldterület fejlesztése. Mint elmondta, a zöldterület rendbetétele már a 2019-es választások óta terítéken volt, ennek kapcsán korábban a környék lakóinak véleményét is kikérték egy ötletbörze keretében. Így már a javában zajló fejlesztés a lakosság igényeinek megfelelően halad.

– Korábbi pályázatok maradványértékeiből tudtuk előteremteni a szükséges forrást, ennek köszönhetően zajlanak most is a munkák a Diána téren – mondta el Schmuck. – A lakossági fórumon beszámoltam róla, hogy az elmúlt években mi minden történt, és azt is felvázoltam, hogyan áll most a projekt. Csúcs Zoltán vezérigazgató úr a műszaki részletekről számolt be, egy képes prezentációt tartott, utána pedig igyekeztünk minden felmerülő kérdésre válaszolni. Akik eljöttek, nagyon aktívak és érdeklődők voltak.

A képviselő hozzátette, hogy nem csak a konkrét fejlesztéssel kapcsolatban kapott kérdéseket, hanem a területet érintő egyéb témákban is. Így például többen a padok elhelyezkedéséről, illetve a környék járdáinak állapotáról faggatták Schmuckot.

Schmuck Roland (elől balra) és Csúcs Zoltán (elől jobbra) válaszolt a kérdésekre

– Sajnos a járdák állapota valóban hagy kívánni valót maga után, de ez nem csak itt, hanem a város több pontján is így van – mondta el Schmuck Roland. – Éppen ezért tervezem azt, hogy a következő ciklusban egy átfogó járdafelújítási programot indítunk majd be Pécsett. De hogy mondjak egy konkrét példát a Diána tér környéken élőket foglalkoztató problémára, ott van a piachoz közeli bankfiók előtti kis tér, ahol sokan nem is a járdát, hanem egy füves részt használnak rendszeresen, ott már ki is kopott a növényzet. Ezt meg kell vizsgálni, mert bizonyos esetekben indokolt lehet a járdák nyomvonalának megváltoztatása.

Ami pedig a zöldterület fejlesztését illeti, a beruházás jól halad, jelen állás szerint időben el is fog vele készülni a kivitelező, így még idén át lehet adni a megszépült területet.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő