Kolbásztöltő, az egyik legfontosabb élelmiszeripari gép

Hirdetés

Amikor a magyar hagyományokra gondolunk, akkor több dolog is az eszünkbe jut, és szinte lehetetlen egyetlen szóval jellemezni országunkat. Az olyan nemzeti értékeink, mint amilyen töltött káposzta, a népi viselet vagy a disznóvágás, tökéletesen bemutatja, milyen tradícióink vannak. Az élelmiszeripar megannyi, ehhez hasonló érdekességre épít.  Bővebben: Kolbásztöltő, az egyik legfontosabb élelmiszeripari gép

Külön hagyománya van a kolbásztöltésnek. A következő cikkben most a tevékenység eredetéről és a folyamat alatt hasznosítható eszközökről lesz szó. 

Kolbásztöltés régen

Hosszú-hosszú évekkel ezelőtt, szinte minden háznál volt disznóvágás. A háztáji gazdaságok nagy mennyiségben kezelték a húsárut és ahogy nagyanyáink mondanák; abban az időben mindenkinek megvolt a napi betevője. Ma már modernizálták a különféle résztevékenységek elvégzéséhez szükséges eszközöket is. Azok, akik vidéken még mindig foglalkoznak ezzel, a Kések Ollók Webáruház élelmiszeripari gépei között találhatnak például masszív kolbásztöltőket.

A régi időkben egyébként a disznóvágás nem csupán az élelem előállításáról szólt, hiszen ilyenkor összejött a rokonság is. A munkát szintén megosztották egymás között: a férfiak fogták meg az állatokat, a nők pedig feldolgozták a húst. 

Napjainkban inkább a termelés a cél és hogy ebből bevétel keletkezzen. Különösen igaz ez a vállalatokra. Ebből az következik, hogy a minőségi kiegészítőkre még mindig szükség van.

A kolbásztöltők szerepéről

A kolbásztöltőket még ma is hasznosítják a disznóvágásokon, azonban elsősorban a húsipari tevékenységekre szakosodott, ipari létesítményekben kapnak fontos szerepet. Nagyon könnyen és gyorsan dolgozhatunk velük, ráadásul a megfelelő higiéniás környezet biztosítása ugyancsak megoldható a segítségükkel.

Egyértelmű, hogy nem szabad silány darabok mellett voksolni, ugyanis ezek nem csupán a munkában akadályozhatnak minket, de balesetveszélyesek is lehetnek. 

Milyen a jó kolbásztöltő? Mi jellemző rá?

A nemzet pozitív gasztronómiai képe csak úgy alakulhat ki, ha eközben a háttérben minőségi munka zajlik, megfelelő eszközökkel. A magyar konyha világhírű és nem szabad szégyent hozni a nevére! Éppen ezért kell alaposan átgondolni, milyen kellékekkel dolgozunk. 

A jó kolbásztöltővel gördülékenyen zajlik minden folyamat, és az eredményben sem fogunk csalódni. Elkészíthető a tökéletes, kifogástalan húsipari termék. Kapható kétsebességes meghajtással rendelkező termék is, amellyel jóval gyorsabb az adagolás. 

Attól függően, hogy a kolbászt milyen mennyiségben szeretnénk gyártani, különböző kiszerelésű produktumokat szerezhetünk be. Találkozhatunk 6, 9, 12 és 15 literes változatokkal. 

A kolbásztöltőkkel tehát megőrizhetjük nemzeti értékeinket. Vásárlása előtt azonban győződjünk meg arról, hogy rozsdamentes acélból készült darabot választottunk!

(x)

Hirdetés