23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldTovábbjutott EKL-csoportjából a Fradi, készülhet a tavaszi folytatásra

Továbbjutott EKL-csoportjából a Fradi, készülhet a tavaszi folytatásra

A Ferencváros labdarúgócsapata hazai pályán 1-1-re végzett a Fiorentinával, így Európa Konferencia Liga-csoportja második helyén végezve továbbjutott.

Egy pontra volt szüksége az FTC-nek az olasz Fiorentina elleni Konferencia Liga-mérkőzésen a csoportkör utolsó fordulójában a továbbjutáshoz, ami nem tűnt könnyű feladatnak, hiszen a zöld-fehérek az utóbbi hetekben nem játszottak kirobbanó formában. Emellett számos sérülés is nehezítette a Fradi dolgát, azonban az első félidőben ezzel együtt is kiegyenlített játékot láthattunk. Itt is, ott is voltak helyzetek, gól viszont nem esett a szünetig.

Aztán a második játékrész elején nagyon hamar jött az FTC vezető gólja, amivel virtuálisan a csoportja első helyére ugrott a magyar bajnok. Innentől azért az olaszok elkezdtek nyomni, aminek bő negyed órával a vége előtt meg is lett az eredménye, Ranieri találatával egyenlített a vendéggárda. Ekkor lehetett is izgulni, nehogy fordítson a Fiorentina, a kvartett másik mérkőzésén ugyanis 2-0-ra a Genk vezetett, ezzel pedig – egy Fradi-vereséggel – a belgák jöttek volna fel a második helyre. Az FTC azonban állta a sarat, tartotta az 1-1-et. Ezzel megszerezte a csoport második helyét és továbbjutott, méghozzá veretlenül!

Folytatás tavasszal.

Ferencváros–Fiorentina 1-1 (0-0)
Labdarúgó EKL., csoportkör, 6. forduló.
Ferencváros: Dibusz – Makreckis, Cisse, Aneba, Csivics (Botka, 65.) – Abu Fani, Esiti (Ben Romdhane, 79.) – Katona (Besics, 79.), Zachariassen, Marquinhos – Varga B. (Lisztes, 58.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics.
Fiorentina: Christensen – Kayode, Ranieri, Milenkovics, Parisi – Mandragora (Nzola, 63.), Lopez – Gonzalez (Ikone, 20.), Barak, Brekalo (Kouame, 63.) – Beltran. Vezetőedző: Vincenzo Italiano.

Gólok: Zachariassen (48.), ill. Ranieri (73.).

A csoport másik meccsén: Genk–Cukaricki 2-0

A csoport végeredménye:

  MGyDVGk.P
1.Fiorentina633014-612
2.Ferencváros62409-610
3.Genk62318-59
4,Cukaricki60062-160
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő