9 C
Pécs
péntek, október 18, 2024
KezdőlapPTEPTE: Díjazták a Parkinson-kórral kapcsolatos gyógyító tevékenységet

PTE: Díjazták a Parkinson-kórral kapcsolatos gyógyító tevékenységet

Kutatási eredményei alapján „kiválósági centrum” elismerésben részesítette a Boston Scientific Corporation vezetősége a PTE Klinikai Központ Idegsebészeti és Neurológiai Klinikáját.

Június 11-én, a pécsi orvoskaron tartott ünnepségen dr. Kovács Norbert professzort, a PTE KK Neurológiai Klinikájának igazgatóhelyettesét és dr. Balás Istvánt, az Idegsebészeti Klinika egyetemi docensét külön is kitüntették – számolt be az Univ Pécs.

A mély agyi stimuláció alkalmazásával jelentős áttörést lehet elérni a Parkinson-kór gyógyszeresen már csak korlátozottan kezelhető, késői fázisának a terápiájában, illetve bizonyos típusú remegések és disztóniák tüneti kezelésében.

A kiváló klinikai- és teammunkát, a nemzetközileg is kiemelkedő feltételrendszerek megteremtését, valamint eddig elért eredményeink méltatását jelenti ez az elismerés. A világban is csak kevés olyan centrum van, mint amilyen a pécsi, ahol az idegsebészet, a pszichiátria, a neurológia és a képalkotás ennyire együtt tud működni” – mondta dr. Kovács Norbert professzor.

A terápiák bevezetése és ismertetése nagyon fontos Közép- és Kelet-Európában is, amiben a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti és Neurológiai Klinikájának kiemelkedő szerepe van – idézte az UnivPécs Piotr Lohman, a Boston Scientific neuromodulációs részlegének közép-európai vezetőjét.

Fotó: Univ Pécs

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő