13 C
Pécs
vasárnap, szeptember 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálAmerikai centert szerződtetett a PVSK-Veolia

Amerikai centert szerződtetett a PVSK-Veolia

Az élvonalba visszajutó férfikosárlabda-csapat első nyári szerzeménye első európai szezonjára készül, a szakmai stáb sokat vár tőle.

Eddig a PVSK háza tájáról csak távozókról, illetve a klubbal szerződést hosszabbító játékosokról lehetett hallani, megvan azonban az első új igazolás is. A Panthers ma ugyanis hivatalos oldalán jelentette be, hogy 23 amerikai centert igazolt. Chris Payton nem egy robosztus alkat, posztjához képest már-már alacsonynak is mondható (2 méter magas), azonban a Vasút szakmai igazgatója, Tóth Norbert arról beszélt a pvsk.hu-n, hogy előre meghatározott koncepció mentén igazolták le a fiatal játékost.

Az új idényben a Pécs ugyanis gyors, sok futásra épülő játékot szeretne játszani, ezért is nem pozíciós center mellett döntöttek. Payton a gyűrű alatt sem jön zavarba – előző szezonjában az ameriaki Kent State University csapatában meccsenként hétnél is több lepattanót hozott el –, de a kinti dobásai is veszélyesek. E mellett atletikus képességei miatt védekezésben is nagy erőssége lehet a PVSK-nak.

Payton leigazolásával már két légiósa van a Párducoknak, hiszen az előző szezonban a csapatot bajnoki címhez segítő szerb irányító, Ognjen Micsovics marad a klub kötelékében.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő