Hirdetés

Visszavonhatatlanul beütött a nyári hírínség, de ez sem tartja vissza a NER helyi propagandistáit és politikusait attól, hogy orbitális zöldségeket hordjanak össze. Így forróság ide, vagy oda, a Pécs Jövője Frakciószövetség újra összegyűjtötte, hogy miben próbálták megvezetni a pécsieket az elmúlt két hétben.

Többség

Továbbra is azt állítja a Fidesz pécsi frakcióvezetője, hogy pártjának és csatolt szervezeteinek többsége lesz az októbertől felálló közgyűlésben. A valóságban övék lesz a legnagyobb létszámú frakció, többsége viszont egyik pártnak és jelölő szervezetnek sem lesz.

Programpontok

A Fidesz pécsi frakcióvezetője olyan jelszavakkal dobálózik közösségi oldalán, amelyeket egytől egyig ő maga hazudtolt meg eddigi tevékenységével:

Prémiumok

Bár egy minisorozat keretében ennek ellenkezőjét próbálta sugallni a megyei lap rágalmazásért korábban jogerősen elítélt újságírója, a valóságban az önkormányzati cégek vezetői számukra kijelölt, a pécsiek érdekét szolgáló, lényegbeli pluszfeladatok elvégzéséért lettek jogosultak a prémiumukra. Aminek teljes összegét ráadásul – a 2019 előtti rendszerrel szemben – nem kapják meg automatikusan, csak annyit, amilyen arányban teljesítették a többletfeladataikat.

Biztosítás

Habár a megyei lap szerzője igyekszik kikezdeni az önkormányzat felelősségbiztosítására kiírt beszerzését, a valóságban a biztosítás megkötése nemcsak szükségszerű, de egyúttal kötelező is. Érdemes talán egy pillanatra elgondolkozni azon, hogy mekkora palávert verne ugyanez a szerző akkor, ha nem lenne felelősségbiztosítása az önkormányzatnak.

Reptér

Továbbra sem tudja feldolgozni a pogányi repülőtér és a nemzetközi menetrendszerinti járatok sikerét a NER helyi hadosztálya. Amíg a politikusai igyekeznek sajátjukként levillogni a városvezetés sikerét, addig a propagandistáik ott próbálják – sikertelenül – támadni a légikikötőt, ahol csak tudják. Most éppen a repülőtér üzemeltetési költségén igyekszik fogást találni a megyei lap szerzője, pedig a valóságban alig egyharmaddal nőtt a létesítmény önkormányzati támogatása ahhoz a 2019 előtti időszakhoz képest, amikor nem indult onnan rendszeres légijárat. Aki pedig megfordult akkor és most a repülőtéren, a saját szemével láthatja, hogy milyen felújítások történtek és milyen forgalmat bonyolít le a létesítmény.

Buszbeszerzés

Hiába igyekszik annak látszatát kelteni a megyei lap szerzője, mintha az állami elektromos buszbeszerzési tendert az önkormányzat felügyelné, a valóságban a városvezetés egy állami pályázaton vett és vesz újra részt, mert minden lehetőséget megragad arra, hogy a pécsiek érdekeit szem előtt tartva tovább bővítse a város ebusz-flottáját.

Ügyvédek 

Hiába igyekszik rendkívülinek beállítani a teljes pécsi NER-hadosztály, a valóságban az országosan egyedülálló pécsi átvilágítás nyomán indított pótmagánvádas-eljárások lebonyolítására megkötött, határozott idejű ügyvédi megbízás az elszámoltatás sikerének alapfeltétele. Az pedig már régóta közismert, hogy a jelenlegi városvezetés ennek a költségével együtt is jóval kevesebbet költ ügyvédekre, mint fideszes elődje. Az elszamoltatas.pecs.hu oldal alapján az is nyilvánvaló, hogy az átvilágítás költségei busásan megtérültek a pécsieknek: minden erre fordított közpénz több mint tízszeresét fialta a pécsiek közösségének.

Iparűzési adó 

Hiába próbálja meg a Fidesz sikerének beállítani a megyei lap a pécsi iparűzési-adóbevétel növekedését, a valóságban a jelenlegi városvezetés tudatos, átgondolt és eredményes gazdaságfejlesztési munkájának az eredménye az idén rekordokat döntő helyi iparűzési adóbevétel.

Ipari park 

Valamiért éppen az erről szóló fórum előtti napokban tartották fontosnak bejelenteni, hogy még semmilyen konkrétum nem ismert a Pécs mellett, Bicsérden kialakított ipari park befektetője kapcsán. Sokat ront a bejelentés hitelességén, hogy ezt éppen azon a helyi portálon tették közzé, amelyik korábban előbb egy oda betelepülő kínai autógyárról és annak „egyéb” üzemeiről adott hírt, hogy aztán pár órával később – egyes hírek szerint kormányzati utasításra – nyom nélkül törölje az egészet, mintha a cikk meg sem történt volna

Hirdetés