Megmutatjuk, hogyan kell kiválasztani a megfelelő zuhanykabint!

Hirdetés

A fürdőszoba egyik legfontosabb eleme a zuhanykabin, amely a fürdőszoba stílusát és funkcionalitását egyaránt meghatározza. Éppen ezért mindenki próbálja megtalálni a tökéleteset, ami viszont nem egyszerű feladat.

A megfelelő modell kiválasztása során számos szempontot kell figyelembe vennünk, mielőtt végleges döntést hoznánk. Ebben a cikkben megmutatjuk, mik a legfontosabb dolgok, melyekre érdemes figyelni, hogy megtaláljuk az ideális zuhanykabint otthonunkba.

A legfontosabb alappillér: a hely és a méret meghatározása

A Fürdőszoba webshop | Aquatrade.hu kínálatában a 3 oldalú, falsíkra szerelhető zuhanykabin mellett rengeteg egyéb lehetőség közül választhatunk, többféle forma és méret áll rendelkezésre, és akár egyedi megoldás mellett is dönthetünk. A választás előtt a legfontosabb dolog éppen ezért az, hogy felmérjük a fürdőszoba méretét és a rendelkezésre álló teret.

Mérjük le pontosan a helyet, ahova a zuhanykabint szeretnénk telepíteni, és vegyük figyelembe azt, hogy az ajtók kényelmesen nyithatóak legyenek és minden bútort megfelelően tudjuk használni. Fontos, hogy a választott kabin ne legyen se túl nagy, se túl kicsi, és harmonikusan illeszkedjen a fürdőszobába.

Milyen legyen a zuhanykabin és zuhanytálca anyaga?

A felhasznált anyag és annak minősége nemcsak azt határozza meg, hogy mennyire lesz mutatós a zuhanykabin, hanem azt is, hogy mennyire lesz hosszú életű. A műanyag zuhanykabinok olcsó és praktikus megoldást jelentenek, míg az üvegből készült változatok esztétikusabbak és könnyen tisztán tarthatók.

Az üvegajtós kabinok általában 3-8 mm vastagságú üveghez hasonló anyagból készülnek, abból a célból, hogy garantálják a maximális biztonságot. A céljuk az, hogy egy esetleges megcsúszás esetén se törjenek el a testünk súlyától. Egyedi igények esetén választhatunk épített zuhanykabint is.

A zuhanytálca anyaga szintén többféle lehet. Választhatunk akril, műmárvány vagy öntött márvány és épített megoldások közül. A döntés ebben az esetben szintén sokat nyom a latba, hiszen ha a zuhanytálca gyakori használatnak és nagy igénybevételnek van kitéve, az nagyban befolyásolhatja az egész kabin élettartamát.

Milyen formát válasszunk?

A zuhanykabin formájának kiválasztása során elsősorban a fürdőszoba méretét és elrendezését kell figyelembe vennünk. A szögletes zuhanykabinok jól illeszkednek szinte bármilyen fürdőszobai elrendezéshez, és optimálisan használják ki a rendelkezésre álló teret. Az íves vagy félkör alakú zuhanykabinok ezzel szemben elegáns és modern megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának, és helytakarékos megoldást nyújtanak.

A zuhanykabin formájának kiválasztása során fontos figyelembe venni a fürdőszoba többi elemével való összhangot is. A megfelelő modell tehát nemcsak funkcionalitás szempontjából látja el a feladatait, de esztétikus, mutatós és harmonikus módon illeszkedik a saját környezetébe.

(x)

Hirdetés