23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapKultZónaA magyar Gary Moore és street art a Zsolnay Negyed falai között

A magyar Gary Moore és street art a Zsolnay Negyed falai között

Az augusztusi estéken is hangulatos koncertekkel és kertmozival vár mindenkit a Zsolnay Negyed Pirogránit Udvara. A csillagok alatt élvezheti a közönség a programokat. Íme a Zsolnay Negyed augusztusi kínálata.

Augusztus 8-án 20.00 órakor, a Pirogránit udvarba a magyar Gary Moore azaz a Balkan Union Quintet koncertjét élvezheti a közönség.

A Balkan Union a kelet-európai hagyományokat őrző zenészek csoportja, mely a modern zene elemeivel ötvözi népzenei hagyományunkat, megőrizve azok eredetiségét.
A zenekart a briliáns gitárjátékáról és erőteljes énekhangjáról ismert Tóth Bagi Csaba alapította. A világot járt, hírességekkel (Al Di Meola, Trilok Gurtu, Mike Stern) zenélő gitárost a magyar Gary Moore-nak tartják. Mellette olyan neves művészek állnak színpadra, mint Básits Branka és Eredics Dávid.

Augusztus 15-én 21.00 órakor, a Zsolnay Negyedben a Fonogram- és Hangvilla-díjas előadóművész, Csemer Boglárka Boggie lép fel a Maradj még turné keretében.

Tíz éve Parfüm című dalával és az ahhoz készített bravúros videóklippel bejárta a világot. Ő képviselte hazánkat a 60. Eurovíziós Dalfesztiválon, de fellépett már a ZAZ előzenekaraként is. A koncerten a már ismert és szeretett Boggie-dalok mellett a legújabb, Fragilité lemez dalai is elhangzanak, mint például a turné címét adó Maradj még.


Augusztus 17-én, 20.00 órakor, Aurevoir-koncert lesz a Zsolnay Negyedben.

A nyolctagú ethno-beat zenekar dalaiban leginkább a Kárpát-medence népzenéje és az angolszász beat-folk hatásai köszönnek vissza. Zenéjükben koncepciózusan jelen van a sokszínűség, ahogyan a magyar, cigány, ír és délszláv népzene motívumai és az 1960-as évek beatzenéje, úgy a francia kávéházi sanzonok világa és a régi reneszánsz, barokk zene egyaránt alapul szolgál dalaikhoz.

  • Moulin Rouge! – augusztus 4. 21.00
  • Jo-Jo nyuszi – augusztus 11. 21.00
  • Szárnyas fejvadász – Final Cut – augusztus 18. 21.00
  • Elliott, a sárkány – augusztus 25. 20.00

május 30. és szeptember 22. között az m21 Galériában a Street Up – Utcára fel! elnevezésű tárlatot nézhetik meg az érdeklődők. Az amerikai Yasha Young kurátor közreműködésével magyar, lengyel, francia, osztrák, román művészek street art munkáit láthatják.

Június 20-tól szeptember 22-ig, szintén az m21 Galériában Magyarországon először láthatjuk Jacques Villeglé, a pop-art előfutárának és a street art hírnökének munkásságát, akinek műveivel a párizsi Centre Pompidou és a New York-i MOMA látogatói után a pécsiek is megismerkedhetnek!

Augusztus 4-én, 8-án, 11-én, 17-én, 18-án, 25-én 19 órakor egy kellemes nyáresti sétát tehetnek a látogatók a Zsolnay Negyed mesés épületei között idegenvezetővel. Miközben a legizgalmasabb sztorikat hallgatják az érdeklődők a Tiffán pincészet zamatos villányi borát is élvezhetik.

További részletek: zsolnaynegyed.hu



Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő