Hirdetés

A városfejlesztési projekteknek köszönhetően az elmúlt években Pécs több látványossága is megújult, így ideje volt a turisztikai tájékoztató táblákat is modernizálni. A város új arculatához igazodó, információban gazdag táblák a napokban kerülnek helyükre.

Pécs Magyarország egyik legvarázslatosabb városa, a Dél-Dunántúl régiójának központja. A város gazdag kulturális örökséggel és számos építészeti látnivalóval büszkélkedhet.

Ahogy a pécsi önkormányzat sajtóközleményében olvasható, az utóbbi évek városfejlesztési projektjeinek köszönhetően számos fontos műemlék, világörökségi helyszín és funkcionális épület újult meg. Ilyenek a város történelmi helyszínei, a Janus Pannonius Látogatóközpont vagy az aktív kikapcsolódást támogató Misina TetőPont.

A város vezetése elkötelezett a folyamatos fejlődés és megújulás mellett, ebben a szellemben döntött Pécs turisztikai tájékoztató infrastruktúrájának modernizálásáról is – hangsúlyozta az önkormányzat.

A Széchenyi téren már a megújult táblák segítségével tájékozódhatnak a turisták

A fejlesztéseknek köszönhetően a város több pontján évekkel ezelőtt kihelyezett turisztikai táblák tartalma változtatásokat igényelt, ráadásul az időjárás viszontagságai és egyéb külső tényezők sem kímélték azokat. Ezért döntött úgy a város vezetése, hogy külsőleg és tartalmukban is megújítja a klasszikus turisztikai táblákat, megkönnyítve ezzel a pécsiek és a turisták tájékozódását. A közleményben kiemelték, a táblákon a turisztikai látnivalók mellett olyan hasznos információk is szerepelnek, mint parkolók, játszótér, Pécsike állomás, nyilvános illemhelyek, a Pécsi Tudományegyetem épületei vagy kórházak. Külön jelölték a táblákon azokat a helyszíneket, amelyek akadálymentesen megközelíthetők.

A táblákon minden fontos információ megtalálható

Az új turisztikai táblák nemcsak információban gazdagok, de illeszkednek Pécs megújult arculatához is, ami szintén fontos szempont volt a projekt során. 

Az Irány Pécs Nonprofit Kft. tulajdonában lévő táblák felújítását a város anyagilag, szakmailag és grafikailag is támogatta. Az akadálymentes helyszínek kijelölésében a People First Közhasznú Egyesület nyújtott szakmai segítséget.

A megújult turisztikai táblák péntekig kerülnek ki a helyükre, és a város alábbi pontjain találhatók meg: 

  1. Zsolnay Negyed (Major utca)
  2. Tettye utca
  3. Távolsági buszpályaudvar
  4. Széchenyi tér (déli oldal)
  5. Széchenyi tér (északi oldal)
  6. Rókus utca
  7. PTE ÁOK (POTE) – felújítás alatt
  8. PTE BTK-TTK (Ifjúság útja)
  9. Centrum parkoló
  10. Kossuth tér
  11. Kórház tér
  12. Kodály Központ
  13. Jókai u. (Ügyészség)
  14. Jókai u. (Főposta)
  15. Szent István tér – hamarosan
  16. Barbakán – hamarosan
  17. Búza tér
Hirdetés