Hirdetés

Több mint kétszáz programmal várják a közönséget az idei Bőköz fesztiválon. Az ingyenesen látogatható dél-baranyai összművészeti eseményt kilencedik alkalommal rendezik meg, ezúttal augusztus 15-25. között – olvasható a rendezvényről szóló sajtóközleményben.

A rendezvénynek továbbra is Kémes, Szaporca, Tésenfa és Drávacsehi ad otthont a Duna-Dráva Nemzeti Park Ős-Dráva Látogatóközponttal együtt, míg új helyszínként a népszerű zarándokhelyen, a máriagyűdi kegytemplomban is lesz program.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy az idei Bőköz fesztiválon a hagyományos programelemek, így könnyűzenei nagykoncertek, színházi előadások, folkprogramok, kiállítások, beszélgetések, képzőművészeti tárlatok mellett a dzsessz és a klasszikus zene is helyet kap. Újdonságként létrehozták a Dráva Jazz betéteseményt, amelynek keretében világsztárok lépnek fel: jön Stanley Jordan amerikai gitáros, zeneszerző és a svéd Dirty Loops formáció is. A dzsesszkoncertek mellett a fiatal, tehetséges, középiskolás és egyetemista ütőhangszeres generáció mesterkurzusokon vehet részt.

Stanley Jordan. Fotó Médiahang

A klasszikus és komolyzene kedvelői a hagyományteremtő szándékkal létrehozott Ormánság Classic betéteseményen szórakozhatnak – folytatják a szervezők. A nyitónapon Bogányi Gergely lép fel vendégeivel, Binder Károllyal, Varga Gáborral és Boros Misivel a máriagyűdi kegytemplomban. Átadják a Boros Misi Zeneligetet Tésenfán augusztus 24-én. A tehetséges művésznek kis házat biztosítanak a településen, amit pihenésre, feltöltődésre, alkotásra, gyakorlásra előre egyeztetve használhat élete végéig. Az ingatlan mellett található kis ligetbe építenek egy zenepavilont, ahol Boros Misi minden évben koncertet ad majd.

A fesztivál ideje alatt egy új színházi tér is nyílik Drávacsehiben a Forrás Színház és a Soproni Petőfi Színház művésze, a 2018-ban elhunyt Horváth László emlékére. Ott augusztus 14-én Platón Szókratész védőbeszéde látható, de fellép a Magyarországi Szerb Színház és a Szabadkai Népszínház, valamint Szarka Gyula és Huzella Péter.

Az Újszínház három előadással érkezik a fesztiválra. Kémesen látható majd augusztus 22-én Jó a rosszat elfeledni címmel Gregor Bernadett estje. Másnap ő és Jánosi Dávid színművész adja elő Fazekas István Pilátus éjszakája című történelmi drámáját, a Zrínyi Ilona című művet pedig augusztus 23-án láthatják a nézők.

Az idei Bőköz fesztiválon mindezek mellett idén újra megrendezik az ormánsági polgármesterek és testületeik találkozóját, valamint a magyar pásztorkutyák terelőversenyét, de a Szaporcáról elszármazottak is összegyűlnek a településen a rendezvény ideje alatt.

A fesztivál teljes programja az esemény honlapján található meg.

Kiemelt képünk forrása: bokozfesztival.hu

Hirdetés