23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapHírzónaKedvezett a szárazság a tüzeknek, sok munkája volt a katasztrófavédőknek

Kedvezett a szárazság a tüzeknek, sok munkája volt a katasztrófavédőknek

Hétfőn nyolcszor riasztották a baranyai tűzoltókat. Hirden egy garázs lett a lángok áldozata.

Rövid időn belül három szabadtéri tűzhöz riasztották a baranyai tűzoltókat. Két hektáron égett az aljnövényzet és nádas, bokros terület tegnap délután Sásd közelében – számolt be a katasztrófavédelem.

Nem sokkal ezután Babarcra riasztották a mohácsi, villányi és véméndi tűzoltókat, ahol gondozatlan cserjés, fás, bokros terület égett. Aljnövényzet égett ugyanekkor Pogány-Felsőhegyen, a tűz egy épületbe is belekapott. A pécsi hivatásos tűzoltók és a Jövő-szövő önkéntes tűzoltói eloltották a lángokat. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.  

Harminc méter hosszan égett egy tujasor Pécsett, a Rétszél utcában hétfő délután. A tulajdonos sarokcsiszoló használata közben vette észre, hogy ég a növényzet, ezután értesítette a katasztrófavédelmet. A pécsi hivatásos tűzoltók két sugárral eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, Hirden egy családi ház garázsában keletkezett tűz tegnap délután a Zengő utcában. A helyiség és a benne lévő berendezési tárgyak, szerszámok lángoltak, valamint egy autó teljesen kiégett. A tető mintegy százhatvan négyzetméteren károsodott, a lakóház feletti tetőszerkezetnek szerencsére csak kis része sérült. Az ingatlan lakható maradt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat. A tűz elektromos hiba miatt keletkezhetett.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő