23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálÚjabb amerikai kosarassal teljes a PVSK légióssora

Újabb amerikai kosarassal teljes a PVSK légióssora

A PVSK-Veolia élvonalba feljutó kosárlabdacsapata 4-es poszton erősített, az amerikai Elvis Harvey a Párducok negyedik légiósa.

Azt már korábban elárulták a PVSK vezetői, hogy a szeptember végén startoló A csoportos szezonnak négy légióssal fognak nekivágni, és három külföldi szerződése már meg is volt. A tavasszal a pécsieket élvonalba segítő szerb irányító, Ognjen Micsovics maradt a csapatnál, nyáron pedig előbb a center Chris Payton érkezett a Panthershez, majd az előző szezonban még a MAFC-ot erősítő hátvéd, Amorie Archibald is aláírt Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Így már csak 4-es posztra kerestek külföldit a PVSK-nál. A klub ma bejelntette, hogy sikerült is megtalálni. Payton és Archibald honfitársa, az amerikai Elvis Harvey érkezett Pécsre. A 205 centi magas kosaras nem most először fog Európában játszani, hiszen korábban szerepelt már Cipruson, az előző szezont pedig a szerb első osztályban töltötte.

Elvis Harvey már a csapattal együtt készül a szezonra

– Valóban sokáig kerestük a megfelelő kosarast 4-es posztra, de végül Elvis személyében sikerült olyan játékosra bukkannunk, aki nagy segítségünkre lehet az előttünk álló szezonban – nyilatkozta a klub honlapján Tóth Norbert, a PVSK-Veolia sportigazgatója. – Fontos volt, hogy van már európai tapasztalata, illetve Szrecsko le tudta informálni az emberi oldalát is. Harvey jól dob kintről, de ha kell, a pozíciós játékból is meg tudja oldani a helyzeteit. Egy rendkívül atletikus kosaras, ez pedig nem csak támadásban, hanem védekezésben is szélesíti a taktikai repertoárunkat. Véleményünk szerint egy jó ár-érték arányú játékost találtunk személyében.

A PVSK kerete jelenleg így fest:

Ognjen Micsovics (szerb), Frank Áron, Németh András, Amorie Archibald (amerikai), Molnár Mátyás, Plézer Gábor, Antóni Csanád, Mokánszki Máté, Elvis Harvey (amerikai), Radó Ádám, Chris Payton (amerikai).

Fotó: PVSK

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő