23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapTOPAz államalapítást ünnepli Pécs – mutatjuk a programokat

Az államalapítást ünnepli Pécs – mutatjuk a programokat

Szent István napján Pécs is ünnepi hangulatban vár mindenkit. Délelőtt indulnak a programok a belvárosban, amelyek egész nap várják az embereket.

Délelőtt 11 órakor a Sétatéren indul az ünnepi programsor, Mihályi Réka – Masni és Pocó gyerekkoncertje hívja a kicsiket.

Délután a Széchenyi tér a táncok terepévé válik, 15 és 17 óra között Táncvarázs címmel a pécsi táncstúdiók mutatkoznak be a nagyközönségnek. A belvárosban 15.30-kor kezdődik a Szélműves zenekar flashmobja, a Széchenyi térről a Janus utcán át a Sétatérre, ahol 16 órától koncertet is ad a zenekar.

Szintén a Sétatéren tartják meg 17 órai kezdettel az augusztus 20-kai ünnepi műsort. Itt Máger Róbert, püspöki irodaigazgató, a székesegyház plébánosa mondja el gondolatait, amit a kenyéráldás követ, majd Péterffy Attila polgármester mond beszédet. Este 6-kor kezdődik az ünnepi szentmise a Bazilikában.

Este több koncertet is élvezhetünk majd: 18 órakor a Lámpaláng zenekar lép fel a Széchenyi téren, a Sétatéren pedig Szarka Tamás és zenekara koncertezik a Mátyás Király Általános Iskola kórusának közreműködésével. Este 8-kor a Nyughatatlan zenekar utcabálja zárja a programok sorát a Széchenyi téren.

A fellépőkről részletesebben is írtunk korábbi cikkünkben:

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő