Hirdetés

Ha az ember nem alszik vagy hidratál eleget, túl sok stressz éri, megesik, hogy egyszer-egyszer fáj a feje. Ám ha ez a fájdalom állandósul, folyton visszatér, megkeserítheti mindennapjainkat.

A krónikus fejfájással, migrénnel élők élete sokszor azzal telik, hogy a megfelelő gyógymódot keresik a problémájukra. Ez sokszor akár évekbe is telhet. Cikkünkből többek között kiderül: így segíthet az egészségügyi piercing a krónikus fejfájás ellen.

Mi okozhat krónikus fejfájást?

Krónikus fejfájásnak minősül, ha a fájdalom a betegnél egy hónapból legalább 15 napon át fennáll. Nem is gondolnánk, mennyi minden okozhatja! Az alábbiakban a leggyakoribb kiváltó okokat szedtük össze:

  • Krónikus stressz: A folyamatos stressz gyakori fejfájásokat okozhat, különösen a feszültség típusú fejfájásokat. Az érzelmi és pszichológiai stressz hozzájárulhat az izomfeszültséghez, ami fejfájáshoz vezethet.
  • Szorongás és depresszió: A mentális egészségi problémák, mint a szorongás és a depresszió, gyakran társulnak krónikus fejfájásokkal.
  • Alvási apnoé: Ez az állapot, amely során az alvás közben a légzés többször leáll
  • Insomnia: Az alvás hiánya vagy a rossz minőségű alvás.
  • Izomfeszülés: A nyaki, váll- és hátizmok feszülése, amelyet gyakran a rossz testtartás, a hosszú órákig tartó ülőmunka, vagy fizikai túlterhelés okoz.
  • Táplálkozás: Bizonyos ételek és italok, mint a feldolgozott élelmiszerek, koffein, alkohol, és mesterséges édesítőszerek, kiválthatják a fejfájásokat. A rendszertelen étkezés vagy a vércukorszint ingadozása is okozhat fejfájást.
  • Hormonális ingadozások: Különösen nőknél igaz ez, a menstruációs ciklus, terhesség, menopauza, vagy hormonális fogamzásgátlók használata befolyásolhatja a fejfájások gyakoriságát és intenzitását.
  • Neurológiai betegségek: Olyan állapotok, mint az agydaganat, agyvérzés, vagy egyéb neurológiai rendellenességek is okozhatnak krónikus fejfájást.

Fertőzések: Sinusitis (arcüreggyulladás), agyhártyagyulladás, vagy egyéb fertőzések.

Hatékony megoldások, amiket érdemes kipróbálni

Krónikus fejfájás esetén az ember először meg kell, hogy fontolja az életmódbeli változtatásokat. A mérsékelt, rendszeres testmozgás, mint a séta, úszás, vagy jóga, segíthet csökkenteni a fejfájások gyakoriságát és intenzitását. De ugyanilyen fontos a rendszeres alvási rutin kialakítása és a megfelelő alvási környezet biztosítása is, csakúgy, mint az egyensúlyban tartott, sokszínű étrend.

Próbálkozhatunk stresszkezelési, relaxációs technikákkal is, illetve a kognitív viselkedésterápia is segítségünkre lehet, csakúgy, mint a gyógyszeres kezelés. Az alternatív kezelési módszerek között a legnépszerűbb az akupunktúra, a masszázsterápia illetve az előzőn alapuló migrén piercing behelyezése. Hogy ez mi is pontosan, arról a következő fejezetben írunk.

A migrén piercing hatékony megoldás lehet

A fülkagyló “daith”-nak nevezett területére szúrják az úgynevezett migrén piercinget, mely a kínai orvoslás technikáját alkalmazza. Lényege, hogy az adott akupunktúrás pontba szúrt piercing folyamatos inger alatt tartja az ott futó ideget, így csökkentve a szervezet fájdalomérzetét – ezáltal pedig segítve a krónikus fejfájásban szenvedőn. Fontos, hogy a piercinget csakis egészségügyi végzettséggel rendelkező szakemberrel helyeztessük be, részletes konzultációt követően.

(x)

Hirdetés