Hirdetés

Az Elysium csapata elkötelezett amellett, hogy elősegítse a zenei kultúra terjesztését, a közösségi élmények gazdagítását és az elektronikus zene által nyújtott élményeket mindenki számára elérhetővé tegye. Mi a céljuk és küldetésük? Erről kérdeztük őket.

Milyen céllal és „honnan”, illetve mikor indult a kollektíva?


Az Elysium kollektíva a 2024-es év elején alakult. Az „It’s all love” mottó az elektronikus zene szeretetére utal, emellett kiemelkedő fontosságot tulajdonítunk az összetartó közösség építésére és fenntartására.


„A place where those who were favored by the gods in their lifetime find refuge. The residents here dwell in a land of happiness, where worries and problems are nonexistent, and never experiencing fatigue or hunger. The souls who ended up here can have a blast for eternity. It’s all love.”


Az Elysium jelentése olyan túlvilági hely a görög mitológiában, ahol azok kaptak helyet, akik az istenek kedveltjei voltak életükben. Gyakran nevezték a boldogok mezejének, mivel az itt lakók gond és baj nélkül éltek, és sohasem éreztek fáradtságot, éhséget vagy szomjúságot. Az ide került lelkek az örökkévalóságig boldogan szórakozhattak.

Célunk, hogy az eseményeinket látogató közönség egy páratlan minőségű buliban találja magát, ahol olyan élményekkel gazdagodik, amit máshol nem tapasztalhat meg.

Mi a zenei küldetésük?

Kiemelt küldetésünk, hogy az elektronikus zenét, azon belül a nehéz vonalas technót és a zene által nyújtott „Elysium – rave – eufória” érzést megosszuk a közönségünkkel. Továbbá nem titkolt célunk, hogy szeretnénk a hardgroove műfaja által okozott funky-groovy életérzést is nyújtani bulijainkon. Minden eseményünket alaposan átgondoljuk, aki ellátogat az Eylsiumra egy utazáson találhatja magát, ahol az éjszaka folyamán egyre erősödő zenei hullámok vezetik végig a látogatókat egy audiovizuális utazáson, melynek során nemcsak a zene, hanem a környezet is átalakul, hogy teljes mértékben belehelyezze őket az Elysium által kínált euforikus állapotba.

Milyen előadókat képviselnek?

Az Elysium események az elektronikus zene, különösen a techno és hardgroove műfajokat képviselik, célunk a pécsi, majd később az országos elektronikus zenei élet fellendítése. Ebben a szellemben folyamatosan tervezünk invitálni országosan és nemzetközileg elismert előadókat. Továbbá támogatjuk és bemutatjuk a csapatunkat képviselő DJ-ket, név szerint AVLKARD, X3LA, RIASSS, SPEC, H9X és Pekker személyében. Ezenfelül célunk a tehetségkutatás és az új tehetségek előtérbe hozása a zenei szcénában.

Legnagyobb sikerek az idők során, jelentősebb eredmények, események, mérföldkövek?

Az Elysium csapatának legnagyobb sikerei és jelentősebb eredményei között szerepelnek azok az események, amelyeket korábban a Marbl. csapataként szerveztünk.

A félév során több jelentős eredményt értünk el, több telt házas eseményt is szerveztünk.  Ezek közül kiemelkedő a 2023 augusztusában rendezett nyárzáró 2 stagen zajló bulink, ahol megtöltöttük az Amper klubbot és a Kerti Estet közel 500 vendéggel, amiért ismételten nagyon hálásak vagyunk. Ezenfelül felejthetetlen a december 15-ei eseményünk, ahol Man+Machine valósággal felrobbantotta a Funktion One hangrendszert. Továbbá kiemelkedő sikerként említhető a szilveszteri eseményünk is, ahol ismét sikerült telt házat elérnünk, annak ellenére, hogy számos más buli is zajlott a városban. Ez a siker különösen fontos számunkra, mivel bizonyítja, hogy az eseményeink kiemelkednek a tömegből és képesek magunkhoz vonzani a közönséget, még a versenyképes időszakokban is. 2024 első negyedévében országosan elismert előadókkal dolgozhattunk együtt, márciusban Sikztah, áprilisban DSB96 és Fritzie, májusban pedig SanFranciscoBeat fogadta el meghívásunkat, amely óriási megtiszteltetés számunkra. Rezidenseink tekintetében egyre több megkeresésnek tehetünk eleget, kiemelt sikerünk a PEN fesztiválon való részvétel. Nagyon köszönjük a támogatásotokat, és hogy folyamatosan páratlan hangulatban telnek az eseményeink nektek köszönhetően!

Mik a tervek a jövőre nézve?

A jövőre vonatkozóan ambiciózus terveink vannak, amelyek középpontjában a pécsi közönség igényeinek magas szintű kielégítése áll, országosan és nemzetközileg elismert előadók rendszeres meghívásával. Folyamatosan szeretnénk minél különlegesebb eseményeket szervezni, amelyekkel egyedülálló minőséget kínálunk a látogatóink számára, olyat, amit máshol nem tapasztalhatnak meg.

Terveink között szerepel a terjeszkedés is, nemcsak a pécsi, hanem az országos zenei élet színesítése érdekében. Különös tekintettel vagyunk Budapestre, ahol szeretnénk megjelenni, és az Elysium életérzést a fővárosi közönség számára is elhozni. Ez nemcsak a már ismert hazai előadók meghívását jelenti, hanem azt is, hogy a nemzetközi zenei szcénából is hívunk előadókat, akiket szeretnénk a magyar közönség elé tárni.

A kezdeti szálakhoz visszanyúlva, külön hangsúlyt fektetünk arra, hogy a nemzetközi előadókat nemcsak Budapestre, hanem Pécsre is invitáljuk, így biztosítva a pécsi zenei élet folyamatos fejlődését és a kulturális sokszínűség növelését. Az Elysium csapata elkötelezett amellett, hogy elősegítse a zenei kultúra terjesztését, a közösségi élmények gazdagítását és az elektronikus zene által nyújtott élményeket mindenki számára elérhetővé tegye.

2025. április 12-én egy igazán rendhagyó meglepetéssel készül a csapat a pécsiek számára, az E78 rendezvénytermében.

Érdemes követni a fejleményeket, hogy le ne maradjatok.

Legközelebb pedig október 18-án találkozhattok velük a Szenesben.

További információ ITT.

(x)

Hirdetés