Hirdetés

Az országban az elsők között vezette be szolgáltatásai közé az e-könyv-kölcsönzést a Csorba Győző Könyvtár. Az új lehetőség szeptember 16-tól ingyenesen érhető el az érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasók számára.

Az intézmény témában kiadott közleménye szerint a szolgáltatás a CloudLibrary elnevezésű platformon keresztül biztosított. Az újítás révén az olvasók szépirodalmi és szakirodalmi művek széles választékához juthatnak hozzá e-könyv-formában is, akár otthonról, távoli eléréssel, a nap 24 órájában – és ehhez mindössze egy érvényes, kölcsönzésre jogosító olvasójeggyel kell rendelkezni. A szolgáltatásnak külön díja nincs, a beiratkozott tagok térítésmentesen vehetik igénybe.

A kölcsönözéshez nem kell mást tenni, mint megnyitni a CloudLibrary webes felületét vagy letölteni az ingyenes applikációt, majd a felhasználóknak a saját könyvtárukat kell kiválasztani, megadni olvasójegyük vonalkód számát és a könyvtári katalógus felületén használt jelszavát.

Az olvasók egyidejűleg egy művet kölcsönözhetnek ilyen módon. A kölcsönzési idő két hét, amelynek lejártát követően az e-könyv elérhetősége megszűnik. A kölcsönzési időt viszont mindaddig meg lehet hosszabbítani, amíg az adott kötetre előjegyzés nem érkezik – hangsúlyozza az intézmény.

A Csorba Győző Könyvtár eddig csaknem száz e-könyvet szerzett, de az állomány számát és összetételét a jövőben bővíteni szeretné a használati adatok és visszajelzések alapján. A szolgáltatással kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a könyvtár az [email protected] címre várja.

Hirdetés