Hirdetés

ZÓRA a pillanat művésze, akinek egyedi hangja ezer közül is felismerhető. Október 19-én a Kodály Központ hangversenytermét zengi be, Kollár-Klemencz László vendégszereplésével.

ZÓRA már harmadik alkalommal tér vissza Pécsre. A 2022-es szóló bemutatkozó koncertjét tavaly ősszel egy szintén telt házas zenekaros előadása követte az E78 színpadán. Idén októberben Magyarország egyik legszebb koncertterme, a Kodály Központ ad otthont ZÓRA zenéjének.

A Los Angelesben és Magyarországon élő Fonogram-díjas énekes-dalszerző Urbányi Zóra Kollár-Klemencz László Iszom a bort című dalának élő feldolgozásával hívta fel magára a figyelmet 2021-ben. A nagy sikerű feldolgozást saját dalok és telt házas koncertek követték.

Zenéje az avant-pop, az alternatív és filmes hangzásvilág körül forog, folyamatosan feszegetve a műfaji határokat. Dalai egyediségét a zongora és az elektronikus elemek mellett mély tónusú, összetéveszthetetlen hangja, szuggesztív előadásmódja teszi feledhetetlenné.

Az est vendége Kollár-Klemencz László, a Kollár-Klemencz Kamarazenekar, korábban a Kistehén együttes frontembere, dalszerzője, szövegírója, a Budapest Bár énekese. Író, az egyik legrangosabb szépirodalmi kiadónál eddig 3 könyve jelent meg, negyedik könyve őszre várható.

Az előadásra jegyek ezen az oldalon vásárolhatók, ahol további részletek is olvashatók a programról.

Hirdetés