Hirdetés

A napokban nyílt meg a Pécsi Tudományegyetem Botanikus Kertjének „ments meg” részlege, a hónap végéig várják az érdeklődőket.

Remek lehetőség, ha valaki most szeretné felfrissíteni, szépítgetni otthonát vagy kertjét, a pécsi botanikus kert az üvegházi nyitvatartások idejében keddtől szombatig 8.00–16.00 között tárt kapukkal, kedvező árakkal fogadja a látogatókat, vásárlókat szeptemberben.

Rengeteg egészséges és pompás növény közül lehet válogatni: futókák, kaktuszok és pozsgások, pletyka- és anyósnyelvfajok, különböző cserjék, levendula és mindenféle télálló csoda, melyek gondozásához segítséget, jótanácsokat is kaphatunk az ott dolgozó szakemberektől.

Az akció keretében ráadásul az állandó kínálatból három növény vásárlásakor a legolcsóbb féláron vásárolható meg.

Érdemes továbbá körbejárni az üvegházakat is, a tömérdek üde zöld mellett több kaktusz, pozsgás, orchidea épp virágzik, a fügekaktusz megérlelte sötét rózsaszín gyümölcseit, sőt a citrom is már nagyon sárgul. A teknősök elégedetten napoznak a pálmaház előtti kis tó partján.

Egyszóval igazi feltöltődés lehet a természet kedvelőinek egy-egy órácska eltöltése most a napsütötte egyetemi parkban. Mi kipróbáltuk, mutatjuk a galériát!

További részletek az alábbi plakáton olvashatók!

Hirdetés