23 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapTOPBegördült Pécsre a „szabadulókamion”

Begördült Pécsre a „szabadulókamion”

Csütörtökön és pénteken bárki kipróbálhatja, méghozzá ingyenesen a holland Reshape Alapítvány által kitalált interaktív bűnmegelőzései módszert.

A Bacsó Béla utca Szalay László Kollégium mögötti részére parkolt be ma egy méretes, koromfekete kamion. Az ember már-már rosszra gondolt volna – félig-meddig jogosan is. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán működő Emberkereskedelem elleni
küzdelem kutatócsoport szervezésében, a holland Reshape Alapítvánnyal együttműküdve ugyanis már harmadik alkalommal látogatott el a „szabadulókamion” Magyarországra. A kamionban egy szabadulószobát alakítottak ki, amelynek három helyisége úgy van berendezve, mint egy bordélyház, ahol prostitúcióra kényszerített személyek dolgoznak.

Belülről nehéz lenne kitalálni, hogy egy kamion rakterében van az ember

Az ötletes bűnmegelőzési program lényege természetese a figyelemfelhívás – talán éppen ezért ajánlják a „szabadulókamion” meglátogatását 14-18 éves fiataloknak, az emberkereskedelem és kénnyszerprostitúció ugyanis épp ezt a korosztályt veszélyezteti leginkább.

Az interaktív látványosságot szeptember 19-20-án, azaz ma és pénteken lehet megnézni, a szabadulós játékot is kiprübálhatja bárki. A téma fontosságát erősítve a „szabadulókamionba” Péterffy Attila polgármester is ellátogatott már.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő