18 C
Pécs
csütörtök, szeptember 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálSzerelmem, Arad: Pécs testvérvárosa tárul elénk a fotókiállításon

Szerelmem, Arad: Pécs testvérvárosa tárul elénk a fotókiállításon

A Pécsi Napok keretében nyílt meg ma délután a Civil Közösségek Házában a Foto Club Arad kiállítása.

Szinte egy emberöltővel ezelőtt, 2000-ben lett Pécs testvérvárosa Arad. Az elmúlt 24 évben folyamatosan ápolta a jó kapcsolatot a két város, ennek jegyében számtalan kulturális eseményt is szerveztek már. Régi hagyomány, hogy a Pécsi Napok során Arad is megjelenik a programsorban és idén sem volt ez másként.

Zag Gábor, alpolgármester

Ezúttal a Foto Club Arad kiállítása érkezett Pécsre, amelyet csütörtökön délután nyitottak meg a Civil Közösségek Házában. A tárlat „Szerelmem, Arad֨” címmel tárta ki kapuit a fotográfia iránt érdeklődők előtt.

– Több mint két évtizede van testvérvárosi kapcsolat a két település között, és ebből a mai kiállításból is jól látszik, hogy Pécs és Arad kapcsolata nem csupán protokolláris, hanem nagyon is élő – mondta el a megnyitón Zag Gábor, kulturális ügyekért felelős alpolgármester.

Goran Mircea, a Foto Club Arad elnöke

A kiállított képeket a Foto Club Arad hat alkotója készítette, a cím pedig egyáltalán nem véletlen, hiszen a fotókon a város számukra legkedvesebb részleteit mutatják meg. Goran Mircea, a klub elnöke kiemelte, hogy nem először járnak Pécsett, hiszen 2009 óta ez már a negyedik alkalom, hogy itt nyithatják meg kiállításukat.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő