Hirdetés

Új épületszárnyat adtak át nemrég a Baptista Szeretetszolgálat Barátság Utcai Idősek Otthonában, így még több ellátottról tudnak gondoskodni megfelelő körülmények között.

A korszerűsített intézmény férőhelyeinek száma jelentősen nőtt, az eddigi 24 helyett 37 szépkorút tudnak fogadni az otthonban. A fejlesztésre nagy szükség volt, hiszen a várólista hosszú, nagyjából 50 fő szeretne bekerülni – ezt Jakab Melinda, az intézmény vezetője mondta el a PécsTV érdeklődésére.

– A hozzátartozók örülnek a bővítésnek, mivel így megfelelő körülmények között gondoskodhatunk szeretteikről – emelte ki Jakab Melinda. – A várólistánk le is csökkent, miután az önellátásra képes jelentkezőket már felvettük az intézménybe.

A vezető ugyanakkor hangsúlyozta, annak ellenére, hogy többen laknak ott, a családias légkör ugyanúgy jellemző maradt az otthonra.

Az intézményben ráadásul nemcsak a férőhelyek száma bővült, hanem a szakmai létszám is nőtt. Az eddigi öt helyett már kilenc főállású gondozót foglalkoztatnak, köztük egy vezető ápolót, de a terápiás munkatársuk is több időt tud az ellátottakkal lenni, mint korábban.

Fotók: PécsTV

Hirdetés