20 C
Pécs
péntek, szeptember 27, 2024
KezdőlapPécs AktuálÉrtékes pontot szerzett a PMFC női csapata

Értékes pontot szerzett a PMFC női csapata

Hazai pályán döntetlent játszott a PMFC a Simple Női Liga 5. fordulójában a jó erőkből álló Viktória FC-vel.

Újoncként nagyon jól kezdte a szezont a PMFC élvonalbeli női labdarúgócsapata, hiszen négy kör után, 7 ponttal a tabella ötödik helyét foglalta el. Szombaton ilyen előzmények után fogadta Németh Zsolt együttese a szintén 7 pontos (igaz egy meccsel eddig kevesebbet játszó) Viktória FC-t.

Az első félidő összességében kiegyenlített játékot hozott, igaz a vendégeknek valamivel több helyzete volt. Ezek közül fél óra elteltével az egyiket értékesítette is az ellenfé. A hátrányba került PMFC igyekezett nagyobb sebességi fokozatra kapcsolni az első félidő hajrájában. Sikerült is ez, hiszen a szünethez közeledve Beyala előbb lőtt egy kapufát, majd egy pofás támadás végén, az Égitől kapott remek passzt fejelte mellé közelről.

A második játékrész elején úgy tűnt, bajban lehet a Pécs, a vendégek ugyanis nagy elánnal kezdtek – igaz a lendület gyorsan alábbhagyott. Amikor ez bekövetkezett, Németh Zsolt tanítványai vették kézbe az irányítást, és egymás után dolgozták ki a helyzeteket. Akadt bővel lehetőség, de ironikus módon az egyenlítés nem is egy kimondott lehetőségből jött össze. Égi jobbról akart beadni, de a labda lecsúszott a lábáról, ami alaposan becsapta a kapust, és a feje fölött a hosszó sarokba pottyant. Persze nem kizárt, hogy a pécsiek fiatal támadója így akarta – ebben az esetben viszont fantasztikus megoldás volt.

Az egyenlítés után könnyen meg is nyerhette volna a meccset a PMFC, hiszen Beyala egy mintaszerű támadás végén Turitól kapott hajszálpontos passzt – sajnos azonban a belorusz játékos nagy helyzetben mellé gurította a labdát.

Maradt az 1-1, és bár a három pont megszerzéséhe sokkal közelebb állt a Pécs,  ez az egy is rendkívül értékes az első osztályban debütáló Munkásnak.

PMFC–Viktória FC 1-1 (0-1)
Simle Női Liga, 5. forduló. Pécs, 150 néző.
PMFC: Bednar – Rituper (Máté, 62.), Bolboaca, Bocz, Bódis – Farkas, Kiss (Spiel, 62.), Vasile, Beyala, Égi (Balogh, 90+2.) – Turi. Vezetőedző: Németh Zsolt.
Viktória FC: Schvirján – Csáki, Kis, Kovács V., Pintér – Németh – Nagy D. (Csizmadia, 84.), Varró, Gravencz – Szil (Hécz, 46.), Csejtei (Kiss-Lantos, 46.). Vezetőedző: Hérincsné Markó Edina.

Gólok: Égi (63.), ill. Szil (30.).

További eredmények:

MTK–ETO 0-1
DVTK–Szeged 1-1
Puskás Akadémia–Astra HFC 2-0
Bp. Honvéd–FTC 1-3
Soroksár–Szekszárd 2-2

Kiemelt képünkün a pécsi gólszerző, Égi Barbara – Fotó: Kurdi József

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő