20 C
Pécs
péntek, szeptember 27, 2024
KezdőlapPécs AktuálEgy félidő alatt lerendezte a Majost a PMFC

Egy félidő alatt lerendezte a Majost a PMFC

Hamar vezetést szerzett a PMFC NB III.-as labdarúgócsapata a Majos elleni hazai bajnokin, és a szünetig még háromszor betalálva el is döntötte a három pont sorsát.

Csodálatos időben, ragyogó napsütésben léphetett pályára a PMFC a Majos ellen az NB III. nyolcadik fordulójában, a körítés alapján tehát minden adott volt, hogy a pécsi szurkolók jól érezzék magukat – csak a csapatnak kellett villantania valamit.

Szerencsére ebben sem volt  hiba, Aczél Zoltán csapata ugyanis már a hatodik percben megszerezte a vezetést, egy szöglet után Preklet fejelt a vendégek kapujába. A gyorsan megszerzett előny azonban nem tette jóllakottá a PMFC játékosait, folyamatos nyomás alatt tartották ugyanis a Majost. Ennek pedig a félidő derekán meg is lett az eredménye. Előbb egy újabb sarokrúgást követően Tóth volt eredményes, majd egy szép támadás végén Daru talált be Rabatin passzából. Ha pedig ez nem lett volna elég, a 45. percben újabb mintaszerű akció jött, és a fiatal Bachesz Edvin is feliratkozott a góllövők közé.

Így a második félidőre csupán annyi maradt a kérdés, hogy megelégszik-e ennyivel a Pécs, vagy inkább kényelmesebbre veszi a tempót. Aczél Zoltán több cserével igyekezett frissen tartani csapatát, ez pedig a tempón is meglátszott, Tóthék ugyanis érezhetően két sebességgel gyorsabbak voltak az ellenfélnél. Zakatoltak is egymás után a hazai támadások, de az az átütő erő, ami a szünet előtt megvolt, úgy tűnt itt már elillant. Sőt, a hajrához közeledve, mintha már várta volna a végét a Pécs, elkezdett veszélyeztetni a Majos is. Összességében a második félidőt nehéz lett volna értékelni hazai szempontból – azonban a 88. percben Szalánszki „megmentette” a játékrészt, megszerezte ugyanis a Munkás ötödik gólját.

Egy 5-0-s győzelmet pedig nem kell megmagyarázni.

PMFC֪–Majos 5-0 (4-0)
Labdarúgó-NB III. Dél-Nyugati csoport, 8 forduló. Pécs, 500 néző. V.: Kovács J. Zoltán (Ring, Havasi-Németh).
PMFC:
Helesfay – Preklet, Ikonomou, Füredi, Bor – Rabatin (Zvara, 46.), Bachesz (Vas, 59.) – Ócsai (Morvai, 46.), Fejős (Hegedűs, 70.), Tóth Z. – Daru (Szalánszki, 59.). Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Majos:
Budzsáklia – Kovács L., Hustvéth, Vető (Dávid, 46.), Abért, Stampfel (Takács, 46.) – Hatvani (Sztankó, 46.), Zsiga – Lőrinc (Horváth, 73.), Balogh (Keresztes, 73.), Szabó Z. Vezetőedző: Varga Balázs.

Gólok: Preklet (6.), Tóth Z. (23.), Daru (28.), Bachesz (45.), Szalánszki (88.).

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő