20 C
Pécs
péntek, szeptember 27, 2024
KezdőlapElmondomA Nemzeti Választási Bizottság határozata

A Nemzeti Választási Bizottság határozata

A Nemzeti Választási Bizottság

430/2024. számú határozata

A Nemzeti Választási Bizottság Körömi Attila (a továbbiakban: Beadványozó) jelölt által benyújtott kifogás tárgyában – 14 igen és 0 nem szavazattal – meghozta a következő

határozatot:

A Nemzeti Választási Bizottság a kifogásnak helyt ad és megállapítja, hogy a Pécsi Kommunikációs Központ Kft. megsértette a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 2. § (1) bekezdés c) pontjában foglalt, esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek között alapelvet azáltal, hogy kiadásában lévő www.pecsma.hu internetes sajtótermék a Pécs 15. számú önkormányzati egyéni választókerületben 2024. szeptember 22-én tartandó időközi önkormányzati választáson induló, nyilvántartásba vett jelöltek vonatkozásában az említett választási alapelvből fakadó kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét nem teljesítette, mivel előre deklaráltan kizárólag meghatározott jelölteknek biztosított bemutatkozási lehetőséget.

A Nemzeti Választási Bizottság a jogsértőt a további jogsértéstől eltiltja és egyidejűleg kötelezi a Pécsi Kommunikációs Központ Kft.-t mint médiatartalom-szolgáltatót, hogy a pecsma.hu internetes sajtótermékben e határozat közlésétől számított három napon belül jelen határozat rendelkező részét tegye közzé.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő