5 C
Pécs
hétfő, szeptember 30, 2024
KezdőlapCsemegeNapjaink legdivatosabb konyhai szőnyegei – hogyan varázsoljunk melegebb hangulatot a konyhába?

Napjaink legdivatosabb konyhai szőnyegei – hogyan varázsoljunk melegebb hangulatot a konyhába?

Az utóbbi évek lakberendezési trendjeiben megjelentek a konyhákban is a szőnyegek, amelyek nemcsak esztétikusak, hanem praktikus funkcióik is vannak. Ez ma már nem csupán a magazinokban fedezhető fel, mint innovatív irányzat, hanem egyre több otthonban is.

A konyhai szőnyeg több szempontból is hasznos lehet ebben a helyiségben, szerepe nem merül ki annyiban, hogy feldobja az arculatot. A Szőnyeg textil webáruházban különféle izgalmas mintákkal díszített darabokat találhatunk, amelyek mind kapcsolódnak a konyhai tevékenységekhez.

Itt főzzük a kávét, itt készítjük az ételeket, így ezek gyakran megjelenő motívumok ezeken a kárpitokon. Stílusosan illeszkednek a helyiséghez, akár a konyhapult előtt leterítve, akár más egyéb területeken.

Komfort főzés közben is

A kényelem minden helyiségben fontos, így a konyhában is, főleg, ha sokat tartózkodunk odabent. Az ízületeknek is jót tesz, ha ezalatt nem a kemény padlón, hanem a puha szőnyegen állunk, valamint nem is fázunk fel. A konyhai szőnyeg bizonyos fokig hőszigetelő funkciót is ellát, ezáltal komfortosabban érezhetjük magunkat.

A hőszigetelés mellett a hangokat is tompítja, ami a mozgással, a lépésekkel jár. Ha nyitott terű az otthonunk, netán többszintes házban élünk és alattunk is laknak, akkor ez emiatt is előnyös lehet.

Kétirányú védelem

A konyhában sok az üveg, a fém, amelyek ha leesnek, megkarcolhatják, megsérthetik a járólapot, a padlót. A szőnyeg tehát ebben is segítséget nyújthat, hiszen tompítja az ütődést, ezáltal kisebb az esélye annak, hogy megsérül a padló, ugyanakkor a törékeny tárgyak eltörésének lehetősége is csökken, mivel azokat is óvja a puha kárpit.

A sima felületű konyhapadló csúszós lehet, különösen, ha nedvesség éri, ami ebben a helyiségben nem ritka. Ám a szőnyeg az efféle baleseteket is segít megelőzni, hiszen nem esünk el rajta, illetve a csúszásgátlós hátoldal a szőnyeg stabilitását is biztosítja.

Dekorációnak is kitűnő

Ha jól választjuk meg a konyhánkban használatos szőnyeget, akkor stílust visz a térbe, mozgalmasabbá, színesebbé, érdekesebbé teheti helyiséget. Sokkal barátságosabb lesz a konyhánk megjelenése, mert a textil melegséget áraszt a szó átvitt és szó szerinti értelmezésében is.

Ha nagyobb a konyhánk, akár térelválasztónak is használhatjuk, elkülönítheti a főzőhelyiséget az étkezőtől például. De egy kicsi főzőfülkében is megállja a helyét, ha a konyhapult elé terítjük.

Milyet válasszunk?

A legjobb opció olyan konyhai szőnyeget választani, amelyik könnyen tisztítható. Gyakrabban lehet szükség a takarításra, mivel itt munka folyik, ami jár némi piszokkal is. Nem is beszélve a foltokról, amelyek eltávolításához azonnali cselekvésre van szükség.

A mosógépben mosható típusok nagyon praktikusak, mert gyorsan kivitelezhető a tisztán tartásuk. Nem kell ezeket mosodába se vinni, házilag meg lehet oldani. A Szőnyeg textil webáruházban 100% poliészterből készült darabok közül lehet válogatni, amelyeknek csúszásgátlós a hátulja.

(x)

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő