12 C
Pécs
péntek, október 4, 2024
KezdőlapKékhírekHárom ember halálát okozta, négy évet kapott

Három ember halálát okozta, négy évet kapott


A Pécsi Törvényszék a napokban meghozott végzésével a Pécsi Járásbíróság elsőfokú ítéletét helybenhagyta, így Sz. G. vádlottat közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt négy év börtönre, hét év közúti járművezetéstől eltiltásra és mellékbüntetésül öt év közügyektől eltiltásra ítélte.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi 2021. augusztus 24-én egy céges kisbuszt vezetett, amelyben rajta kívül még hat férfi utazott. Az általa vezetett kocsival az 57-es úton közlekedett Pécs felől Mohács irányába, és az egyik sértett által vezetett személygépkocsi előzését hajtotta végre.

A Mohács felől Pécs irányába tartó sávban közlekedett az eset másik sértettje által vezetett személygépkocsi. Az előzés közben a vádlott észlelte a vele szemben közlekedő gépjárművet, ezért az előzés mihamarabbi befejezése érdekében tovább gyorsított. A vádlott az előzés befejezése során zavarta, letérésre kényszerítette a mellette haladó gépjárművet, mely ennek következtében jobb oldali kerekeivel letért az útpadkára, majd vészfékezni kezdett, ahonnan ellenkormányzás következtében áttért az úttest menetirány szerinti bal oldalára és frontálisan ütközött a szemből érkező autóval.

A két összeütköző autó vezetői a helyszínen elhunytak, az egyik gépjármű utasa pedig néhány órával később a kórházban vesztette életét.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő