Hirdetés

Az esemény a pécsi értékeket és a pécsi kreatív ipar múltját, jelenét és jövőjét mutatja be.

Az idei DesignPécs rendezvénysorozat Kreatív ipar – az ipar kreatív címmel kerül megrendezésre immár 9. alkalommal. A programhoz kapcsolódva Pécs városa a pécsi kreatív vállalkozásokkal közösen szervezi meg a Pécsi kreatív ipari backstage túrákat, melyek keretében 6 vezetett műhelytúra, 6 pécsi kreatív iparágat mutat be az október 7 és 13 közötti időszakban. A kezdeményezés lehetőséget biztosít a pécsi vállalkozóknak, kreatív iparági szakembereknek, hogy bemutassák tevékenységüket, beavassák az érdeklődőket a háttérben zajló műveletekbe. Az esemény a pécsi értékeket és a pécsi kreatív ipar múltját, jelenét és jövőjét mutatja be.

Az ingyenes backstage túrák célja, hogy a látogatók betekintést nyerjenek a színfalak mögé, a különböző kreatív ipari szereplők műhelyébe, vezetett túrák alkalmával. Így megismerhetik az érdeklődők a különböző gyártási, előállítási folyamatokat, hogy milyen háttérmunkák és eszközök szükségesek az adott termék vagy élmény kidolgozásához. Célunk, hogy kiemeljük a pécsi kreatív ipar sajátosságait a múlt, a jelen és a jövő viszonylatában egyaránt.

Összesen 6 izgalmas túra közül választhatnak a látogatók. A kezdeményezéshez csatlakozott többek között a Pécsi Nemzeti Színház, ahol az érdeklődők betekintést nyerhetnek a színház működésébe. A Pannon Filharmonikusok szimfonikus zenekar túrája alatt számos különlegességet megtudhatnak a Kodály Központról, sőt még az aznap esti koncert főpróbájára is beülhetnek. A Zsolnay Negyedben pedig Zsolnay Miklós kalandos életútján vezetik végig a résztvevőket egy igazi családias túra alkalmával.

Azok számára is tartogat izgalmas sétákat a program, akik egy-egy ikonikus pécsi termék megszületése iránt érdeklődnek. A Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra túráján megcsodálhatják az orgonaépítés különleges világát és a túra során végigkísérhetik a fa útját a farönktől egészen a kész orgonáig. A Karma Pécsi Kesztyű (Pécsi Gloves International) műhelyében pedig végigvezetik a látogatókat a kesztyűgyártás rejtelmes folyamatain. Ha a filmgyártásról és az utómunkálatokról is szívesen hallanánk kicsit többet, akkor a Pécs City Studios jóvoltából megtudhatjuk, hogyan épül fel a hang egy filmben.

A Pécsi kreatív ipari backstage túrákon való részvétel ingyenes a látogatók számára, de előzetes regisztrációhoz kötött. Helyszínenként az első 10 jelentkezőnek ajándékkal is készül a város.

További részletes információ a túrákról:

2024. október 07. (hétfő) 17.00 óra – Pécs City Studios

Helyszín: 7632 Pécs, Közraktár u. 5.
Túra időtartama: 60 perc
Regisztráció: https://forms.gle/McWgscyC34LRmcPc6

2024. október 08. (kedd) 14.00 óra – Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra

Helyszín: 7630 Pécs, Iparsziget u. 3.
Túra időtartama: 60-90 perc
Regisztráció: https://forms.gle/LnFtEYWZYsG6CrVv7

2024. október 11. (péntek) 10.00 óra – Pannon Filharmonikusok

Helyszín: Kodály Központ – 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.
Túra időtartama: 120 perc
Regisztráció: https://forms.gle/ttNUJLhRYzBUXyNe7

2024. október 12. (szombat) 09.00 óra, 10.00 óra, 11.00 óra, 12.00 óra, 13.00 óra – Karma Pécsi Kesztyű

Helyszín: 7622 Pécs, Siklósi út 22/2.
Túra időtartama: 50 perc
Regisztráció: https://forms.gle/RPKhLgtdkcpfwTzN8

2024. október 13. (vasárnap) 10.00 óra – Zsolnay Negyed (Zsolnay Örökségkezelő Nkft.)

Helyszín: Zsolnay Infopont és Shop – 7626 Pécs, Felsővámház u. 52.
Túra időtartama: 90 perc
Regisztráció: https://forms.gle/UJC7HqMKfZU4E5Tx8

További részletek és regisztráció:

Hirdetés