Hirdetés

A webshopok térhódítása nem ma kezdődött, mégis mondhatjuk, hogy reneszánszát éli ez az ágazat. Egyre többen üzemeltetnek webshopot, ennek megfelelően egyre több a szakember is, aki kiszolgálja a növekvő igényeket. A kérdés azonban valahogy mindig felmerül: béreljünk vagy készítsünk, esetleg készítessünk webshopot?

Kinek elengedhetetlen a webshop-üzemeltetés?

Webshopot üzemeltetni mindenkinek kell, aki termékekkel kereskedne, egyes esetekben a szolgáltatások tekintetében is ugyanez a helyzet. Az online teret kikerülni napjainkban nem csak, hogy szinte lehetetlen, de nem is éri meg. Ha széles körben szeretnéd termékeidet megismertetni a potenciális vásárolókkal, nincs jobb alternatíva egy áttekinthető, ergonomikus webáruháznál. Azoknak pedig, akik nem rendelkeznek üzlethelyiséggel, nem is kérdés, hogy megéri-e webshopot üzemeltetni, függetlenül attól, hogy bérlik, vagy saját felületet használnak erre a célra.

A webshop készítés előnyei és hátrányai

Az egyik legnagyobb előnye a webshop készítésnek, hogy teljes mértékben a márkádra szabhatod annak megjelenését. Teljes kontrollod lesz a platform felett, mind az említett dizájn, mind pedig a funkciók tekintetében. Gyakorlatilag bármit kitalálhatsz, egy ügyes szakember megcsinálja neked. Hátránya, hogy az elkészítés hosszabb és költségesebb is, valamint a karbantartás is időt és energiát kér majd.

A webshop bérlés előnyei és hátrányai

Az biztos, hogy jóval olcsóbb és gyorsabb is létrehozni egy bérelt felületen a saját webshopodat, mint az előzőekben bemutatott verzió. További pozitívum, hogy a bérlés díja magában foglalja a frissítéseket és a karbantartásokat is. Összességében egy mérsékelt induló tőke is elegendő az első lépésekhez. Hátránya, hogy kevésbé szabható a saját igényeidre, bár azért ebben van néhány megoldás, de mégsem olyan, mint a teljesen, nulláról felépített webáruház esetében. Talán ez a fő különbség a webáruház készítés és bérlés között, de az is fontos szempont, hogy egy hosszú távú bérlés költségeit tekintve akár nagyobb ráfordított összeg is lehet a vége, mintha saját webshopot készíttetnél.

Webshop készítés vagy bérlés: melyik éri meg neked jobban?

Néhány dolgot érdemes megvizsgálni, mielőtt döntést hozol. A választás függ attól, hogy a vállalkozásod szempontjából melyik lehet a kézenfekvőbb, de természetesen az anyagi források is alakíthatják, hogy végül melyik megoldás mellett teszed le a voksod. Kis költségvetéssel egy kiváló termékcsalád elindításához a bérlés jobb választás lehet, később pedig a saját webshop felépítése még mindig ott marad lehetőségként, ha már termel a cég, és van mit visszaforgatni. Ha azonban jócskán tudsz szánni erre a célra, érdemesebb lehet felépíteni a saját webáruházadat már az elejétől fogva, és szakemberre bízni a rendszeres karbantartást, frissítést. Hogy végül is melyiket tartod majd vonzóbb lehetőségnek, a fentiek alapján történő alapos mérlegelés eldöntheti.

(x)

Hirdetés