Hirdetés

Bár rosszul kezdte a meccset Budapesten az NKA férfikosárlabda-csapata, végül átvette az irányítást, és nyert a Honvéd elle.

Első két meccsét a szezonban, hazai pályán behúzta a Akadémia, így az OSE és a Sopron elleni győzelmek után utazhatott el kedden este a Honvédhoz Csirke Ferenc gárdája. A jó forma ellenére azonban az előjele nem voltak ideálisak, hiszen a csapat egyik legjobbja, Nemanja Nikolics betegség miatt nem tudott pályára lépni. Ez pedig az első negyedben meg is látszott Melegék játékán. Nagyon sok hibával játszott ugyanis az NKA, amit a fővárosiak ki is használtak, és tíz ponttal nyerték az első tíz percet.

Illetve csak nyolccal. A második negyed elején ugyanis olyasmi történt, ami nagyon ritkán fordul elő kosármeccsen. A játékvezetők utólag elvették Filipovics két pontját, a center ugyanis úgy talált be büntetőből a kisszünet előtt, hogy nem is neki kellett volna dobnia, a szabálytalanságot ugyanis Mucza ellen követték el Kerpel-Froniusék. Ez a jelenetsor láthatóan meg is zavarta a hazaiakat, az NKA pedig köszönte a lehetőséget, és gyorsan el is kezdett zárkózni. Ami olyan jól sikerült, hogy a negyed felénél utol is érte ellenfelét a Csirke-legénység. Sőt, mire a nagyszünethez értünk, már vezetett az Akadémia.

A második félidőben pedig sokáig nem tette meg azt a szívességet az NKA ellenfelének, amit ameccs elején. A palánkok alatt például nagyon bekeményítettek Melegék – ő maga például ipari pontgyártásba kezdett –, így innentől kezdve szinte végig vezetett is a Rátgéber Akadémia. Egyszer-egyszer ugyan közelebb tudott férkőzni a Honvéd a bombafirmában játszó Gatling révén, de mire az negyedik negyed kilencedik percéhez értünk, már 11 pontos volt Schererék előnye.

A győzelem viszont mégsem volt még zsebben, az utolsó másfél percben ugyanis 4 eladott labdája is volt az NKA-nak, hazai oldalon pedig jöttek a triplák. És bár egy pillanatra még lőtávolba is kerültek a fővárosiak, Durmo jó büntetőzésének köszönhetően sikerült behúzni a fontos győzelmet.

Az NKA szezonrajtjára nem lehet egy rossz szót sem mondani, hiszen Csirke Ferenc együttese első három meccsét megnyerve egyelőre hibátlan mérleggel áll a tabella második helyén.

Endo Plu Service-Honvéd–NKA Universitas Pécs 79-84 (22-14, 14-23, 22-23, 21-24)
Kosárlabda-NB I., férfiak, 3. foduló.
Endo Plus Service-Honvéd: Hardrict 9/3, GATLING 33/15, Hajdu 3/3, Grubor 6/6, FILIPOVICS 10. Cs.: Kopácsi 7/3, Mucza 7, Balogh 4. Vezetőedző: Zlatko Jovanovics.
NKA Universitas Pécs: Kerpel-Fronius 2, Brbaklics 2, DURMO 15, MELEG 22/3, BACSOVICS 14. Cs.: Abell 18/6, SCHERER 11/9, Kollár. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Hirdetés