Hirdetés

A könyv egy igazi érték, kulturális és szellemi kincs. Ha egyszer megvesszük vagy megkapjuk valamilyen alkalomra a kedvencünket, akkor féltve őrizzük, hogy sokáig megmaradjon eredeti állapotában. Ha pedig megrendeljük valamelyik webáruházból, akkor jogosan várjuk el, hogy szállítás közben se sérüljön meg.

Ilyenkor sokat segít, ha például a Zalapacknál is elérhető könyvszállító dobozokba kerülnek a könyvek. Ezek a csomagolóanyagok erős hullámpapírból készülnek, így ellenállnak az esetleges külső behatásoknak. Ennek köszönhetően abszolút biztonságosak.

A könyvek és az olvasás fontossága

Napjaink digitalizált világában egyre inkább háttérbe szorulnak a nyomtatott könyvek, és egyre kevesebbet olvasunk. Ezért számos fórumon hirdetik ennek fontosságát. Gyakran már a híradások is felhívják a szülők figyelmét arra, hogy miért van központi szerepe a mindennapi életünkben a könyveknek. Fejlesztik ugyanis az értelmet, az érzelmeket, a szókincset, a képzelőerőt és a fantáziát.

Könyvesbolt vagy online piactér?

Sokan szeretnek belelapozni a könyvekbe, fizikailag is megérinteni őket vásárlás előtt. Mások inkább online nézelődnek, és egy webáruházból rendelik meg a kiszemelt kiadványt. Ez utóbbi esetben azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen formában kapjuk kézhez a szállítmányt. A biztonságos megérkezéshez elengedhetetlen a megfelelő csomagolás. Senki sem szeretné ha szakadtan, gyűrötten vagy elázva kapná meg a várva várt olvasmányt.

Itt már bizony fel van adva a lecke a webshopoknak! Mi lehet az a csomagolóanyag, ami stabilan tartja a könyveket, megóvja őket szállítás közben az esetleges sérülésektől? A továbbiakban erről fogunk részletesebben írni.

Milyen a megfelelő könyvcsomagolás?

Régen komoly procedúra volt a könyvek becsomagolása. Nem kevés volt az idő- és anyagigénye ennek a folyamatnak. Kellett ugyanis egy védőréteg rájuk, aztán térkitöltő a kartondobozba és ragasztószalag a csomag lezárásához.

Ma már ez a folyamat jóval egyszerűbb. Léteznek szerencsére kifejezetten könyvszállításra tervezett dobozok, amelyek egyben tartalmazzák az említett anyagok mindegyikét.

A könyvszállító dobozok előnyei

A legfőbb előny az, hogy könnyen és gyorsan be tudjuk csomagolni a könyvszállítókba a könyveket. Nincs más teendő, mint kiválasztani a dobozt, beletenni az adott kiadványt és az önzáró szalaggal rögzíteni a szállítmányt. Ez a szalag amellett, hogy rögzít, védelmet is nyújt, hiszen nem lehet észrevétlenül felbontani a csomagot.

Ezek a dobozok erős sarok- és élvédelemmel rendelkező hullámpapírból készülnek, aminek köszönhetően nem deformálódnak, és a könyvek sem tudnak megsérülni. A magasságuk állítható, így gyakorlatilag bármekkora mérethez passzolnak. Szűkebb gerincű és terjedelmes könyvekhez is jó választásnak bizonyulnak.

Mindemellett környezetbarát alternatívát is jelentenek, mert 100%-ban újrahasznosíthatóak. Azoknak, akik könyveket szeretnének postázni vagy webshopot üzemeltetnek, érdemes belőlük betárazni.

(x)

Hirdetés