9 C
Pécs
szerda, október 16, 2024
KezdőlapPécs AktuálSimán nyert a Paks Pécsett, mégsem búslakodtak a PVSK szurkolói

Simán nyert a Paks Pécsett, mégsem búslakodtak a PVSK szurkolói

Az első félidőben képtelen volt tartani a lépést a PVSK a bajnoki címre is esélyesnek tartott Pakssal, a nagyszünet után azonban megmutatta a Pécs, hogy jó karaktere van a csapatnak.

Szinte tapintani lehetett az izgatottságot a Lauber Dezső Sportcsarnokban szerda este, ami persze nem volt meglepő, hiszen a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata két szezon után, 882 napot követően játszhatott ismét élvonalbeli meccset hazai pályán. Bár annyian nem voltak a lelátókon, mint tavasszal, a B csoportos fináléban, de a szurkolók az ASE elleni derbi előtt jó negyed órával már elkezdték köszörülni a torkukat, hogy a feldobásra ne csak a kezdő ötösökkel legyen rendben minden, de a hangulattal is.

Nem is volt hiba benne – a pécsiek játékával a meccs elején annál inkább. Bár a Paks is gyenge dobószázalékkal indított, hazai oldalon sokáig csak Dzseletovics triplájának lehetett örülni. Mire eltelt a meccsből bő 4 perc, már meg is lépett hét ponttal az ASE, ráadásul a hazai időkérés sem oldotta meg a nyilvánvaló problémát – szinte alig tudott lepattanóhoz jutni a Pécs. Mondjuk így is könnyedén lehetett volna szorosabb az eredmény, azonban Benke nagyon jól dobott kintről, így tíz perc után már utcahosszal vezetett a PVSK ellenfele.

Amorie Archibald (a labdával) az első félidőben is jó teljesítményt nyújtott

A két perces pauza után sem igazán változott az összkép. Bár Archibald és Dzseletovics igyekezett tartani a lelket csapatában, Chandler és Joshep olyan tempót adott a paksi játéknak, amit képtelen volt lekövetni Szrecsko Szekulovics együttese. Ha a teljes első félidőt szemléljük, túlzás nélkül a pécsi szurkolótábor volt a hazai csapat legjobbja, amelyet az sem kedvetlenített el, hogy egy bő huszassal ment az ASE.

A második félidőre aztán már úgy jött ki a PVSK, hogy érezni lehetett a csapaton, nem akar nagy pofonba szaladni első hazai bajnokiján. Dolgozott is becsülettel a Panthers, és bár a Paks jó dobófomája nem nagyon akart kopni, a harmadik negyedben azért már Paytonék is mutattak egy-egy igazán szemrevaló dolgot támadásban. Szekulovics mester közben magasabb szerkezetre váltott – előfordult, hogy egyszerre volt fent a pályán Dzseletovics, Payton és Mokánszki is, de Radó Ádámot is bevetette a Párducok edzője, hogy szűküljön a különbség lepattanók terén. Szűkült is, ahogy a meccs hajrájához közeledve a Paks előnye is. A PVSK drukkerei közben olyan hangulatot teremtettek a Lauberben, mintha egy kiélezett meccset vívnának épp a parketten, pedig közben 24-25 pont volt a differencia. A Vasút a végére tudott még egy kicsit zárkózni, így a második félidőt döntetlenre tudták hozni Antóniék. Amiért persze az elismerő fejbiccentésen kívül más nem jár, a szurkolótábor hangulatát mégis sikerült ezzel pozitív irányba billenteni.

Szrecsko Szekulovics, a PVSK edzője a nagy különbség ellenére is igyekezett tűzben tartani csapatát

Szezonbeli harmadik bajnokiját is elveszítette tehát a PVSK-Veolia, igaz a papírfoma alapján ezzel lehetett is előre kalkulálni. A pécsiek számára most jönnek majd azok a mérkőzések, amelyeken sokkal több keresnivalója lehet Antóniéknak.

PVSK-Veolia–Atomerőmű SE 81-103 (12-25, 18-27, 25-29, 26-22)
Kosárlabda-NB I., férfiak, 3. forduló. Pécs, 1300 néző. V.: Benczúr, Nyilas, Horváth.
PVSK-Veolia: Micsovics 6/3, Merkl, ARCHIBALD 24/6, DZSELETOVICS 20/9, Payton 13. Cs.: Németh A. 5/3, Frank 4, Mokánszki 4, Plézer, Antóni 2, Radó 3/3. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Atomerőmű SE: CHANDLER 23/6, Locket 10, BENKE 20/18, Eilingsfeld 7/3, LAKE 16. Cs.: Révész 10/3, Halmai 5, Dorogi, JOSEPH 12/6, Kucsora, Géringer, Kékesi.Vezetőedző: Kosztasz Flevaraisz.

Fotó: Kurdi József

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő