Hirdetés

A pécsiek lendületesen alakítják a város jövőjét: a hónap elején indult el a szavazás a „Dönts velünk!” program keretében beérkezett ötletekre, de már több ezer voks érkezett be. Ha valaki még nem tette, október 31-ig elmondhatja véleményét.

A közösségi költségvetést idén 100 millió forintos kerettel hirdette meg az önkormányzat. Ennek az összegnek a sorsáról dönthetnek most a városlakók, a hónap végéig bárki beleszólhat abba, milyen fejlesztések valósuljanak meg lakókörnyezetében. A felhívás ismét megmozgatta a pécsieket, hiszen alig több mint egy hét telt el a szavazás kezdete óta, de az érvényes szavazatok száma már meghaladja a 4400-at.

A legaktívabbak a 4. zónában élők, a szavazatok több mint 30 százaléka érkezett ebbe a zónába. A legnagyobb támogatást egyelőre az Aranyhegyi Panzió közösségi térré alakítása kapta. A belvárosban, vagyis az 1. zónában a Miyawaki-minierdő telepítése váltott ki hatalmas érdeklődést, az uránvárosi 2. zónában pedig az esőkert létrehozása népszerű.

Még nincs vége, minden szavazat számít

Október 31-ig tehát még van idő szavazni. Idén újdonság, hogy mindenki két voksot adhat le, az egyiket abban a zónában, ahol él, a másikat pedig egy szabadon választott zónában. Szavazni ismét két módon lehet: a Pécsiség Pontokon nyomtatott szavazólapon, illetve néhány kattintással az interneten, a „Dönts velünk!” honlapján.

Hirdetés