9 C
Pécs
szerda, október 16, 2024
KezdőlapHírzónaÉrtékes pontot szerzett a válogatott Hollandia ellen

Értékes pontot szerzett a válogatott Hollandia ellen

A magyar labdarúgó válogatott sokáig úgy tűnt, Sallai Roland góljával legyőzi Hollandiát, a végén azonban emberhátrányban is egyenlíteni tudott a sztárcsapat.

A Nemzetek Ligája csoporkörének 3. fordulójában a magyar válogatott teljesen más taktikával állt fe Hollandia ellen, mint bő egy hónapja a németekkel szemben. Ezúttal nem támadott le Maro Rossi együttese, inkább beállt saját térfelére, és onnan próbált meg kontrákat vezetni. Az egyik ilyenből bő fél óra után meg is szrezte a vezetést Magyarország, Nagy Zsolt beadását Sallai vágta a kapuba. Bár a hollandok mezőnyfölénye már-már nyomasztó volt, igazi helyzetet nem tudtak kialakítani.

A fordulás után már jöttek a komoly lehetőségek is a vendégektől, de a magyar csapat állta a sarat. Sőt, bő tíz perccel a vége előtt emberelőnybe kerültek Szoboszlaiék van Dijk kiállítása után. Fájó, hogy három perccel később mégis jött az egyenlítés. Az utolsó percekben aztán már Rossi alakulata ment előre a győzelemért, de ziccerig már nem sikerült eljutni.

Bár könnyen meg is nyerhette volna a meccset a nemzeti tizenegy, ez az egy pont is rendkívül értékes lehet még a folytatásban. Arról nem is beszélve, hogy négy évtizedet követően sikerült ismét pontot szerezni Hollandia ellen.

Magyarország–Hollandia 1-1 (1-0)
Labdarúgó-Nemzetek Ligája, A divízió, 3. forduló. Puskás Aréna, 60.000 néző.
Magyarország: Dibusz – Fiola, Orbán, Dárdai M. (Botka, 46.) – Bolla (Gera D., 89.), Nikitscher, Schäfer, Nagy Zs. – Szoboszlai, Sallai (Csoboth, 64.) – Varga B. (Nagy Á., 78.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Hollandia: Verbruggen – Dumfries, De Vrij (Malen, 77.), van Dijk, van de Ven – Gravenberch, Reijnders, Timber (Til,77.) – Xavi Simons (De Ligt, 81.) , Zirkzee (Brobbey, 77.), Gakpo (Hato, 90.). Szövetségi kapitány: Ronald Koeman.

Gólok: Sallai (32.), ill. Dumfries (83.).
Kiállítva: van Dijk (79.).

További eredmények:

A liga
Bosznia-Hercegovina–Németország 1-2

B liga
Csehország–Albánia 2-0
Izland–Wales 2-2
Törökország–Montenegró 1-0
Ukrajna–Georgia 1-0

C liga
Észtország–Azerbajdzsán 3-1
Szlovákia–Svédország 2-2

Fotó: Szabó Bernadett / Reuters

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő