9 C
Pécs
szerda, október 16, 2024
KezdőlapHírzónaZávecz: 40 százalék alá esett a Fidesz támogatottsága

Závecz: 40 százalék alá esett a Fidesz támogatottsága

A Závecz Research Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a biztos pártválasztók között 39 százalékon áll a Fidesz támogatottsága, a Tisza Párt pedig tovább erősödve már csak 300 ezer szavazóra van a kormányerőktől.

A teljes népesség körében az egy hónappal ezelőtti 26-ról, 25 százalékra csökkent a Fidesz tábora, míg a Tisza támogatottsága ugyanekkor 20-ról 21 százalékra nőtt. A Závecz számításai szerint ez azt jelenti, hogy már csak 300 ezer szavazónyi a különbség a két tábor között – számolt be a Telex a legfrisebb, pártszimpátiát mérő kutatás eredményéről.

Ebből következően a biztos pártválasztók között is csökkent a differenica a Fidesz és a Tisza között. Az augusztus végén mért 42 százalékról 39-re zsugorodott a kormánypárt támogatottsága, miközben Magyar Péter pártja 33-ról 35-re nőtt, azaz csupán 4 százalékkal előzi meg a Fidesz.

A többi párt gyakorlatilag alig van rajta a politikai térképen – a Závecz mérése szerint, ha most lennének a választások, csupán a DK és a Mi Hazánk jutna be a parlamentbe. Gyurcsány Ferenc pártja 7, míg a szélsőjobboldali formáció 5 százalékon áll. A bejutási küszöbhöz rajtuk kívül egyedül az MKKP áll közel, 4 százalékkal.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő