9 C
Pécs
szerda, október 16, 2024
KezdőlapPécs AktuálHatalmas NKA-bravúr – a PVSK még mindig nyeretlen

Hatalmas NKA-bravúr – a PVSK még mindig nyeretlen

A férfikosárlabda bajnokság negyedik fordulójában az NKA Universitas Pécs hazai pályán legyőzte az Albát, a PVSK-nak azonban Debrecenben sem termett babér.

Az  NKA igazából akár úgy is felfoghatta volna a szombat esti, Alba Fehérvár elleni bajnokit, hogy ez egy igazi örömjáték lehet. A fehérváriak ugyanis toronymagas esélyesként érkeztek Csirke Ferenc csapatához.

Azonban hamar kiderült, hogy az Akadémia nagyon is komolyan veszti a derbit, hiszen nagyon keményen álltak bele a meccsbe Durmoék. A jó hazai kezdés után ugyan az Alba átvette a vezetést, és a meccs irányítását – volt, hogy közel tíz ponttal elhúztak Vojvodáék –, az NKA azonban nem hagyta magát, és a nagyszünet előtt ismét szorossá tette a meccset.

Ami pedig a második félidőben történt, az a Rátgéber Akadémia NB I.-es csapatának hőskölteménye volt. Szinte hibátlan védekezést mutattak be Kerpel-Froniusék, és bár elől sokáig ők sem brillíroztak, a vezetést mégis át tudták venni, és tartották is azt a meccs hajrájáig. Ha pedig bárki is azt hitte volna, hogy majd a végén fordít az erősebb kerettel rendelkező Alba, annak Durmo és Brbabklics adott csattanós választ az utolsó percekben egy-egy remek trojkával.

Nyert az NKA, amely egy igazi bravúrgyőzelemmel nyújtotta négymeccsesre sikerszériáját a bajnokság elején.

NKA Universitas Pécs–Alba Fehérvár 79-70 (19-21, 19-22, 18-9, 23-18)
Kosárlabda-NB I., férfiak, 4. forduló. Pécs, 1000 néző.
NKA Universitas Pécs: KERPEL-FRONIUS 11, ABELL 16/3, DURMO 26/6, Meleg 4, BACSOVICS 12. Cs.: Brbaklics 5/3, Nikolics 3, Scherer 2, Kollár. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
Alba Fehérvár: NICHOLS 16/6, VOJVODA 19/9, Filipovity 6, Krivacsevics, Horne 7/3. Cs.: Smith 14, Thomas 7/3, Kass 1. Vezetőedző: Alejandro Zubillaga

A PVSK-Veolia egészen más célokért küzd, mint az NKA, persze újoncként ezen nem is kell csodálkozni. A bitang nehéz sorsolás miatt az első három fordulóban elszenvedett vereségek után ezúttal Debrecenben, a DEAC ellen kellett volna bravúrt elérnie Szrecsko Szekulovics gárdájának – ez azonban nem sikerült.

A meccset nagyon rosszul kezdte a Pécs, később pedig kiderült, hogy ez végezetes volt. Bár a második, harmadik és negyedik negyedben is kiegyenlített volt a játék – hol meglépett a Debrecen, hogy visszajött a PVSK –, arra nem volt esélye az Archibald és Payton vezérelte pécsieknek, hogy fordítani tudjanak. És az igazat megvallva, először a szezonban játszottak olyan meccset Antóniék, ami után azt lehet mondani: rosszul teljesített a csapat.

A négy zakó persze nem néz ki jól, azonban semmit sem változott a PVSK célkitűzése, nevezetesen a bennmaradás kiharcolása. Ehhez pedig majd az alsó régióba tartozó csapatok ellen kell – de akkor feltétlenül – begyűjteni a szükséges győzelmeket.

DEAC–PVSK-Veolia 75-68 (21-13, 14-14, 22-21, 18-20)
Kosárlabda-NB I., férfiak, 4. forduló.
DEAC: PONGÓ 15/9,  Anderson 7/3, WILLIAMSON 11/3, DRENOVAC 25, Ostojics 10. Cs. Garamvölgyi 3/3, Neuwirth, Hőgye 4. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
PVSK-Veolia: Frank 3/3, ARCHIBALD 24/12, Németh A., Dzseletovics 4, PAYTON 22/3. Cs.: Micsovics 3/3, Antóni 3/3, Mokánszki 9/3, Merkl, Plézer. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő