9 C
Pécs
szerda, október 16, 2024
KezdőlapCsemegeMit vegyünk figyelembe, amikor konténert rendelünk?

Mit vegyünk figyelembe, amikor konténert rendelünk?

Az építkezések, felújítások és bontási munkálatok előtt és közben gyakran merül fel a kérdés, hogy mi legyen a keletkező törmelékkel. Ha nem akarjuk hosszasan kerülgetni és nézegetni a keletkezett hulladékot, akkor a konténer rendelése lesz a megoldás.

A híroldalakon is látunk időnként illegális szemétlerakókat, de mi ne így szabaduljunk meg a szemetünktől, hiszen az tilos és környezetszennyező is. Ehelyett rendeljünk konténert!

Vajon mennyibe fog ez kerülni? A jó hír az, hogy a KONT-SPED-nél a konténerrendelés ára a megfizethető kategóriába tartozik. Az elmondható, hogy az árak, mindig az adott helyzettől függnek, viszont a weboldalon nagy vonalakban tudunk tájékozódni arról, hogy hogyan kalkuláljunk majd. Cikkünkben ahhoz nyújtunk segítséget, hogy milyen szempontok alapján kérjünk konténert. 

Milyen esetekben érdemes konténert rendelni?

Amikor építkezést, házfelújítást vagy éppen falbontást tervez, sok törmelék, építési hulladék keletkezik. Ha például egy régi melléképület bontására kerül sor, vagy nagyobb volumenű munkálatokat végzünk a portán, mindenképpen érdemes előre gondoskodni az elszállításról. 

Kérdés lehet az is, hogy mit lehet beletenni

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy nem lehet bármilyen szemetet belepakolni a hulladékszállítóba. Az építési törmelék, mint a beton, tégla, cserép vagy más sitt, általában gond nélkül belefér. 

Azonban bizonyos típusú hulladékokat – például veszélyes anyagokat, festéket vagy elektronikai szemetet – nem minden konténerbe lehet elhelyezni. Ezért érdemes előzetesen tájékozódni arról, hogy a kiszemelt cég milyen típusú hulladékot enged beletenni. 

Mekkorára lesz szükségem?

A konténerek mérete igencsak változatos, a négy köbmétertől, egészen a tíz köbméterig választhatunk az elszállítandó hulladék mennyiségétől függően. Mindig mérjük fel előzetesen, hogy körülbelül mekkorát kell kérni, a bontásból keletkezett sitt például tömörebb, mint a vegyes faanyagot is tartalmazó lom. Ennek megfelelően súlyban nem, de köbméterben több lesz. 

Mi befolyásolja az árakat?

Térjünk vissza az árakhoz. Mennyibe fog kerülni? Elsősorban a konténer mérete befolyásolja az árat, hiszen minél nagyobb, annál több hulladékot képes befogadni. Emellett a hulladék típusa is döntő lehet. 

A nehezebb, tömör sitt szállítása általában drágább, mint a könnyebb anyagoké. A helyszín sem mindegy, hiszen a távolság, ahonnan a konténert el kell szállítani, megemeli az árat. Akár 5-8 százalék eltérés is lehet a megtett kilométerek függvényében.

A szolgáltatók általában időkorlátot is alkalmaznak, tehát ha azt túllépjük, akkor felárat fognak számolni, ami plusztétel lesz a költségvetésben. Például 3 nap állás még belefér az alapárba, ha ezenfelül ott kell még hagyniuk a tárolót, akkor magasabb összeg szerepel majd a számlán. 

Környezetvédelem és tudatos hulladékkezelés

Az építkezési hulladék elszállítása nem csak a kényelem miatt fontos, környezetvédelmi szempontból is van jelentősége. Ha nem figyelünk, még büntetést is vonhat maga után a helytelenül tárolt szemét. Fontos, hogy a sitt szakszerűen legyen kezelve és újrahasznosítva. 

Legyünk felelősek, és oldjuk meg a keletkező építkezési törmelék elszállítását! 

(x)

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő