Hirdetés

A lépcsőház megfelelő világítása nagyon fontos a biztonságos közlekedéshez. Főleg most, hogy egyre rövidülnek a napok és hamarosan már a délutáni órákban is sötét lesz, gondoskodni kell arról, hogy a fény hiánya ne okozhasson balesetet. Íme néhány hagyományos és kevésbé hagyományos ötlet a lépcsőház világítás megoldására!

Oldalfali lámpa

A lépcsőházakban manapság egyre népszerűbbek az oldalfali lámpák, vagyis a falba süllyesztett fényforrások. Ezeknek számos előnyük van. Egyrészt helytakarékosak, hiszen nem kell a falból „kiálló” lámpatestekkel számolni. Másrészt teljes mértékben személyre szabhatók, mivel olyan magasságba helyezzük el őket, ahova szeretnénk, így akár maguk a lépcsőfokok is kaphatnak saját megvilágítást.

Spotlámpa

A spotlámpák elnevezése arra utal, hogy kifejezetten nagy terület helyett általában kisebb kört világítanak meg. A lépcsőházakban azonban ez éppen elegendő lehet! Néhány, egymástól megfelelő távolságban elhelyezett spotlámpa nagyszerű hangulatot tud varázsolni még egy olyan, első ránézésre jelenéktelennek tűnő helyiségben is, mint a lépcsőház.

Hagyományos fali lámpa

Természetesen a hagyományos fali lámpák varázsát sem szabad lebecsülni! Manapság már tömérdek stílus közül válogathatunk, így a lépcsőház világítása is összehangolható akár a teljes ház hangulatával. Ráadásul általában nagyon egyszerű a telepítésük, hiszen a hagyományos világítások egyszerűen csak egy, a lámpatestnek kijelölt helyet és egy kapcsolót igényelnek.

LED szalag

A lépcsőház világítását akár LED szalaggal is tökéletesen megoldhatjuk! Napjainkban egyre elterjedtebb az ilyen típusú LED használata, hiszen jól elhelyezve, esetleg néhány díszléccel vagy alumínium profillal kiegészítve nagyszerűen ellátja feladatát. A LED szalag kifejezetten jól néz ki üveglépcsők szélén, hiszen úgy tűnhet, mintha a teljes lépcsőfok világítana. Ezen kívül a legtöbb LED szalag távolról, távirányítóval irányítható, azaz elektromos hálózatra sincs feltétlenül szükség a telepítéshez. A fény színe pedig rendkívül egyszerűen megváltoztatható, így bármikor egyszerű hangulatfénnyé varázsolhatjuk.

Az ANRO webáruházban világítástechnikák százai közül válogathatsz, így a megfelelő lépcsőház világítás is garantáltan az utadba kerül: dönts egy megoldás mellett, majd szerezd be a megvalósításához szükséges termékeket!

(x)

Hirdetés