9 C
Pécs
szerda, október 16, 2024
KezdőlapHírzónaSzoboszlai duplázott, Boszniában nyert a válogatott

Szoboszlai duplázott, Boszniában nyert a válogatott

A Hollandia elleni bravúros döntetlen után ezúttal esélyesként tudott nyerni a bosnyákok ellen a magyar labdarúgó-válogatott.

A Nemzetek Ligáját szeptemberben nem kezdte túl acélosan a magyar csapat, hiszen Németországban egy ötöst kapott Marco Rossi együttese, míg Bosznia ellen hazai pályán egy 0-0-ra futotta.

Ehhez képest az október új szelekkel érkezett. Pár napja Hollandia ellen hajszálra álltak a győzelemhez Szoboszlaiék – a Puskásban végül 1-1 lett az eredmény –, hétfőn este pedig kifejezetten jó teljesítményt nyújtva tudta begyűjteni a három pontot a bosnyákok ellen a nemzeti tizenegy. Az első félidőben nyílt játékot vállalt fel mind a két csapat, és bár Bosznia előtt is adódott egy-egy lehetőség, a játékrész hajrájában mégis a magyarok szereztek vezetést. Egy gyors kontra végén Szoboszlai passzolta el éles szögből szépen a labdát a kapus mellett.

A szünet után nagyon hamar jött a második gól is, Nagy Zsolt harcossága büntetőt eredményezett, amit a Liverpool légiósa, Szoboszlai Dominik kíméletlenül vágott be. A válogatott ezt követően visszább állt, és hozta azt, amit az utóbbi években üzembiztosan tudott szinte bármikor: stabilan védekezve kontrákra játszott. Dibusznak ugyan kétszer is nagyot kellett védenie, de a győzelem végül nem forgott veszélyben.

Két fordulóval a csoportkör vége előtt úgy áll kvartettje harmadik helyén a magyar csapat, hogy ugyanannyi pontja van (5), mint a második Hollandiának, és bár matematikailag még nem jelenthető ki, de gyakorlatilag kiharcolta a bennmaradást az A divízióban.

Bosznia-Hercegovina–Magyarország 0-2 (0-1)
Labdarúgó-Nemzetek Ligája, A divízió, csoportkör, 4. forduló.
Bosznia-Hercegovina: Vaszilj – Gazibegovics (Omerovics, 46.), Katics, Bicsakcsics, Kolasinac – Bajraktarevics, Tahirovics (Sarics, 79.), Gigovics (Huszeinbasics, 64.), Burnics (Tabakovics, 64.) – Hajradinovics (Basics, 79.), Dzeko. Szövetségi kapitány: Szergej Barbarez.
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Fiola – Bolla (Gera, 68.), Schäfer (Nagy Á., 86.), Nikitscher, Nagy Zs. (Szűcs K., 86.) – Sallai (Gazdag, 68.), Szoboszlai – Varga B. (Ádám M., 78.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

Gólok: Szoboszlai (38., 50. – 11-esből)

Fotó: Amel Emric / Reuters

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő