13 C
Pécs
péntek, október 18, 2024
KezdőlapHírzónaJogerősen is elítélték Fekete-Győr Andrást hivatalos személy elleni erőszak miatt

Jogerősen is elítélték Fekete-Győr Andrást hivatalos személy elleni erőszak miatt

A Fővárosi Ítélőtábla harmadfokon eljárva egy év börtönbüntetésre (két évre felfüggesztve) ítélte a Momentum korábbi elnökét, aki még 2018-ban, a túlóratörvény elleni tüntetésen dobott füstgyertyát a rendőrsorfal elé.

Már hat éve folyt az a büntetőeljárás, amelyet elsőrendű vádlottként Fekete-Győr András ellen indítottak a 2018-as, túlóratörvény elleni tüntetésen történtek miatt.  A vád csoportosan, társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak volt a politikus ellen, amiért a tömegből egy füstgyertyát dobott a rendőrsorfal elé. Első fokon még felmentette a bíróság Fekete-Győrt, ám másod fokon már 1 évnyi börtönre ítélték. Most, a harmadfokú ítélet ezt a döntést hagyta helyben – számolt be a mai ítéletről a Telex. Hiába védekezett tehát azzal Fekete-Győr, hogy tettével sem anyagi kárt nem okozotot, sem sérülést senkinek.

Fekete-Győr azóta Facebook-oldalán bejelentette, hogy lemond országgyűlési képviselői mandátumáról, azt Cseh Katalinnak adja át. A politikus úgy fogalmazott az ítélet kapcsán, hogy egy újabb lépést tettünk az 50-es évek Magyarországa felé.

– A mai nappal pedig elmondhatjuk: újra vannak politikai elítéltek is hazánkban. Olyan ugyanis a rendszerváltozás óta nem fordult elő Magyarországon, hogy egy országgyűlési képviselőt azért ítéljenek el bűncselekmény elkövetéséért, mert a hatalommal szemben tüntetett – írta a Momentum korábbi elnöke.

Fotó: Bődey János / Telex

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő