Hirdetés

A baranyai rendőrök is fokozott ellenőrzést tartottak október 7-13. között az utakon. Ez idő alatt több mint 900 esetben kellett intézkedniük.

A „Figyeld az utat!” akció egy európai kampányhoz kapcsolódott, amelynek keretében az egyenruhások elsősorban a vezetés közbeni telefonhasználatot ellenőrizték, de nagy hangsúlyt kapott minden egyéb olyan cselekmény, amely elvonhatja a sofőr figyelmét.

Ahogy a Baranya Vármegyei Rendőrség a közösségi oldalán beszámolt, az egyhetes akció során több mint 900 esetben kellett intézkednünk. Ezek közül csaknem százszor azért, mert telefonoztak vezetés közben, több mint háromszázan pedig a biztonsági övet nem használták.

A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy a kézben tartott mobillal telefonáló sofőrök kevésbé tudnak figyelni a környezetükre, de az is veszélyes, ha valaki vezetés közben üzenetet ír vagy olvas, internetezik. Nem biztonságos továbbá az sem, ha a volán mögött ülő eszik-iszik útközben, és szintén balesetveszélyes úgy vezetni, hogy mindkét fülben fülhallgató van.

Hirdetés