16 C
Pécs
vasárnap, október 20, 2024
KezdőlapTOPA végén bukott két pontot a PMFC

A végén bukott két pontot a PMFC

Hiába játszott jól az első félidőben és került előnybe az Iváncsa ellen Aczél Zoltán csapata, a szünet után nagyon visszaesett a pécsiek játéka, ráadásul a vendégek a hajrában egyenlíteni is tudtak.

A Kaposvár és a Nagykanizsa elleni derbik után újabb rangadó várt vasárnap délután a PMFC-re az NB III. Dél-Nyugati csoportjában, hiszen a tabella második helyén álló Iváncsát fogadta Aczél Zoltán együttese.

Az pedig gyorsan kiderült, hogy bár a táblázaton a Pécs áll hátrébb, mégis Daruék álltak bele határozottabban ebbe a 90 percbe. A legelejétől agresszív letámadással lépett fel a Munkás, aminek eredményeként jött is egy-egy kisebb helyzetecske. Igaz, egy gyors ellentámadás végén a túloldalon Vass Benjámin is közel járt a gólhoz – Varasdi azonban hatalmasat védett. Kicsivel később az Iváncsa hálóőre is bemutatott egy bravúrt, Daru fejese után tolta szögletre a labdát.

Aztán fél óra elteltével egy félpályáról hazaadott labdára Fejős startolt, Varga kapus pedig addig ügyetlenkedett, míg a pécsi játékos el nem vette tőle a labdát, és be nem gyalogolt vele a kapuba. A hazaiak részéről teljesen megérdemelt volt a vezetés, az 1-0-s előnyt pedig gond nélkül tartotta is a szünetig a PMFC.

Fejős gólja után még örülhettek a PMFC játékosai

A 15 perces pauza után azonban gyorsan realizálhatta a Pécs, hogy vendégeik nem fogják ölbe tettkézzel végigasszisztálni a második félidőt, már az első percekben érezhető volt, hogy az Iváncsa megpróbál sebességet váltani.

Eleinte ebből nagyobb bonyodalom nem alakult ki a pécsi kapu előtt, inkább mezőnyben jött egyre több kemény belépő. Akadtak kakaskodások, és sajnos Farkas játékvezető sem állt a helyzet, volt, amikor teljesen indokolatlanul állította meg a játékot, máskor  pedig durva belépők után is néma maradt a sípja. Néhány csetepaté után aztán ismét a játék kezdett dominálni. Az Iváncsa próbált nyomást gyakorolni, a Pécs pedig egyre inkább a kontráiban bízhatott. Ezzel együtt is úgy tűnt, talán megússza kapott gól nélkül a meccset a Munkás, még, ha újra azt is láthattuk, amit már sokszor: a szünet után nagyon visszaesett Aczél Zoltán együttesének játéka.

Az élet azonban általán döntetlenre játszik – sajnos. Merthogy a 87. percben, egy oldalszabadrúgás után jött a vendégek egyenlítő gólja. Ezt követően már hiába próbált fejvesztve előre menekülni a Pécs, maradt az 1-1. És, ha a Kaposvár és a Nagykanizsa elleni döntetlenek után nagyjából még elégedett is lehetett a PMFC, ezúttal joggal lógatták a lefújás után a fejüket Rabatinék..

PMFC–Iváncsa 1-1 (1-0)
Labdarúgó-NB III. Dél-Nyugati csoport, 12. forduló. Pécs, 500 néző.
PMFC: Varasdi – Lengyel (Miklós P., 86.), Ikonomou, Füredi, Németh M. – Bachesz (Morvai, 86.), Rabatin – Vas (Bukovics, 46.), Fejős (Preklet, 75.), Szalánszki (Zvara, 61.) – Daru. Vezetőedző: Aczél Zoltán.
Iváncsa: Varga Á. – Madarász, Aradi, Kasza (Nyilas, 46.), Bereklai (Kiatipisz, 55.) – Barta, Budai (Orbán, 72.) – Keringer (Monori, 55.), Törőcsik, Kovács – Vass. Vezetőedző: Tóth András.

Gólok: Fejős (31.), ill. Nyilas (87.).

Fotó: PMFC / Kurdi József

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő