A világ legdrágább teájának „kifőzésén” fáradozik egy kínai férfi: pandák szolgáltatnák, illetve „dolgoznák meg” az alapanyagot.
A férfi az ötletet onnan vette, hogy a világ legdrágább kávéja is egy állat bélmunkájának köszönhető, nevezetesen az indonéziai cibetmacskáénak. Ez az állat adja a babok különleges aromáját azzal, hogy megeszi őket, részben megemészti, majd pedig kiüríti. Az ilyen utat megjárt kávé ára kilónként meghaladja a 60 ezer forintot.
Mármost hasonló elven akar teát aromásítani An Jansi. A pandamedvék közismerten rossz hatékonysággal emésztik meg táplálékukat, pusztán 30 százaléknyit hasznosítanak belőle, a többi megy – belőlük – a „szemétbe”.
Ennek révén emésztési végtermékük gazdag rostokban és tápanyagokban. Jansi már öt tonnányit gyűjtött be a – reményei szerint közvetve aranyat tojó – pandák bélterméséből, és buzgón kísérletezik a panda-aromás teafőzéssel – adta hírül a brit Metro újság.