A csokinyúl annyira közkedvelt ünnepi édesség, hogy a húsvéti csomagok és fészkek tartalmának összegyűjtése után kevés család tudja elfogyasztani a felhalmozódott mennyiséget. A hónapokig tartó rakosgatás helyett adunk néhány tippet, amivel kreatívan is felhasználhatjuk a csomagolt csokinyuszikat.
A jól bevált recept
Legalább egy kedvenc csokis, vagy csoki darabos muffin receptje mindenkinek van. Amikor már a szemünk se kívánja a csokinyulat, érdemes sütialapként felhasználni. Biztosak lehetünk benne, hogy jóízűen fogja majszolni a család a már jól bevált finomságot.
Könnyű, de izgalmas megoldás
A csokihab rövid idő alatt kész, hiszen a habbá vert, ízesített tojásfehérjét kell csak összekeverni az olvasztott csokoládéval. A fogyasztásra persze várni kell, mivel ajánlott néhány órára a hűtőbe tenni a csokinyúlból készített desszertet. Az egyszerű finomságot a tálalásnál még ínycsiklandóbbá tehetjük friss, vagy fagyasztott gyümölcsökkel, esetleg csokireszelékkel.
Csokikrém a család kedvenc sütijébe
Ha húsvét után a családban névnap, vagy szülinap ünneplése is várható, ajánlott csokitöltelékes süteménnyel meglepni az ünnepeltet. Az elkészítésnél a még különlegesebb íz kedvéért főzés közben keverhetünk a krémbe rumot, vagy reszelt gyümölcshéjat is.
Gyors megoldások
Abban az esetben, ha drágább, minőségi csokoládéból készült nyulak is várják még, hogy mi lesz a sorsuk, de a húsvéti süti-dömping után már nincs ingerünk ismét sütésbe fogni, csapjunk le a gyors megoldásra. Készítsünk palacsintát és az ízesítés után öntsük nyakon az olvasztott nyulakból készített csokiöntettel.
Idézzünk téli hangulatot!
Bár a forró csoki inkább télen kerül a repertoárba, mégis tökéletes megoldás arra, hogy elfogyasszuk a felhalmozódott húsvéti édességeket. A megszokottságot elkerülve érdemes egy eddig még ki nem próbált receptet tesztelni. A bátrabbak a fűszeres, chilis csokit is kipróbálhatják.