Nettó 420 forintból olyan menüt főztek a Hungast séfjei, hogy elsők lettek az Országos Közétkeztetői Szakácsversenyen – jelentette a HVG.hu.
A Hungast Dél-Magyarország szakácsai és az Elamen Zrt. nyerték meg a METRO Vevőakadémián hétvégén megtartott Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjét. A csapatoknak nettó 420 Ft/adag áron kellett az ételeket elkészíteniük.
A versenybe bármely, a közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás nevezhetett. A tíz döntős csapat közül választotta ki a zsűri a Hungastot és az Elament.
A kétfős csapatoknak három óra állt rendelkezésére, hogy elkészítsék és felszolgálják a menüt, és bizonyitsák, hogy nagyüzemi körülmények között is lehet egészséges fogásokat, jót és jól kínálni – bőven félezer forint alatti nyersanyag normával. A zsűri ellenőrizte az alapanyagok minőségét, mennyiségét és az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását is – írja a HVG.hu.
Ez volt a Hungast menüje:
Afrikai harcsa terin, szezámmagos bundában, tökmagmozaikkal, gyömbéres birsalmapüré ágyon; sütőtökös, zabpelyhes muffin, hagymacsíra koronával
Bőrében izzasztott jércecomb filé, sajtos padlizsán toronnyal, római köményes baconos cukkini roláddal göngyölve, sült kápia szósszal, köles és árpagyöngy rizottóval
Fahéjas csokoládé mousse, narancs tükörben vaníliás céklahabbal, karamellizált körte szeletekkel