-1 C
Pécs
szombat, november 23, 2024
Kezdőlapne pipáld kiA kávé és a tea csökkentheti az agytumor kockázatát

A kávé és a tea csökkentheti az agytumor kockázatát

A kávé és a tea fogyasztása csökkentheti egy rosszindulatú agydaganat előfordulásának valószínűségét, állítják amerikai kutatók.

A megállapításra egy több mint 500 ezer európai bevonásával készült tanulmány adatait elemezve jutottak a Brown Egyetem kutatói Dominique Michaud vezetésével.

A glióma elnevezésű, rosszindulatú agytumor viszonylag ritka, Európában például 100 ezer emberre évente 6-8 eset jut.

A kutatók úgy találták, hogy a több kávét és teát fogyasztó emberek körében kisebb kockázattal alakult ki glióma az eltelt idő alatt, mint azok között, akik keveset vagy egyáltalán nem ittak ezen italokból.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő